Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ Guvernul a anunțat că ÎMPRUMUTĂ bani: S-a ajuns la un acord de principiu

fonduri europene

Guvernul a adoptat astăzi, printr-un memorandum, acordul de principiu pentru contractarea unui împrumut de la Banca Mondială în vederea sprijinirii activităților preliminare realizării proiectului de construcție a autostrăzii Ploiești-Brașov. Valoarea împrumutului este de până la 35 milioane EUR, acordat prin intermediul Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare, instituţie membră a Grupului Băncii Mondiale.

Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Transporturilor vor întreprinde demersurile necesare pentru pregătirea proiectului și pentru solicitarea asistenței financiare, urmând să se convină cu Banca Mondială instrumentul de finanțare care va fi utilizat, pentru a permite demararea cât mai rapidă a activităților.

Citește și: Premierul le-a tăiat ”leafa”: Cine va primi mai puțin odată cu rectificarea bugetară și cui a hotărât Mihai Tudose să dea mai mulți bani

În cadrul Ministerului Transporturilor va fi creată o Unitate de Management a Proiectului, care va dispune de experiența necesară în ceea ce privește implementarea unui astfel de proiect și aplicarea procedurilor Băncii Mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.