Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bookfest 2019 - Aproximativ 1 milion de cărţi, peste 400 de evenimente. Discuţii despre politică, sexualitate şi industria de carte

agerpres.ro
bookfest targ de carte

Peste 150 de expozanţi, aproximativ 1 milion de cărţi şi peste 400 de evenimente şi Marea Britanie - invitat de onoare sunt datele care marchează cea de-a 14-a ediţie a Salonului internaţional de carte Bookfest, ce va fi deschis în perioada 29 mai - 2 iunie, în pavilionul B2 din cadrul Romexpo, conform News.ro.

Citește și:  Uniunea Europeană, lege cu care TAIE în CARNE VIE - Aceste îngrăsăminte vor fi strict interzise producătorilor

Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editurilor din România, Nigel Bellingham, directorul British Council România, şi Irina Stoica, coordonatoarea programului Marii Britanii la Bookfest, au vorbit miercuri, la o conferinţă de presă, despre ediţia de anul acesta a Salonului de carte.

„Bookfest 2019 adună peste 150 de expozanţi în cel mai mare pavilion de expoziţie pe care îl are Romexpo, cu o suprafaţă de peste 15.000 de metri pătraţi, din care mai mult de jumătate o reprezintă standurile editurilor şi expozanţilor. Vor fi aproximativ 1 milion de cărţi, printre care 4.000 de noutăţi, peste 400 de evenimente, iar la Boofest Junior va fi serbată şi ziua de 1 iunie. Estimăm că vor veni 100.000 de vizitatori”, a spus Grigore Arsene.

Marea Britanie, ţara de la care împortăm cea mai multă literatură, care reprezintă „deschizătorul de drumuri în tot felul de direcţii de publishing”, după cum a mai spus Arsene, va fi invitatul de onoare a Bookfest.

Bellingham a completat: „Cărţile sunt centrul învăţării. Literatura şi cărţile unesc Marea Britanie şi România. Suntem încântaţi că suntem invitaţii de oanoare ai acestui eveniment (...) Sperăm că diversitatea noastră va fi reprezentată aici”.

Vor fi prezenţi la Bookfest 10 autori britanici, între care unul român stabilit în Regat, iar 50 de evenimente vor fi legate de aceştia.

„Prin cultură, deschidem porţile minţii, ale sufletului şi ale imaginaţiei. Prin cultură, transcendem limitele geografice şi îmbrăţişăm diversitatea”, a transmis Andrew Noble, ambasadorul britanic la Bucureşti, care nu a reuşit să participe la conferinţă. „Marea Britanie a fost şi va rămâne una dintre cele mai vibrante comunităţi creative din lume. Standul nostru vine să întărească acest mesaj printr-un design inovator, prin introducerea în România a unor autori britanici şi prin evenimente”.

Pe lângă scriitorii Claire North, Sarah Perry, Clare Mackintosh, Mahsuda Snaith, Kirsty Logan, Fiona Mozley, Ross Wellford, Arabella McIntyre-Brown, Neal Layton şi Eugen Ovidiu Chirovici, la Bookfest vor participa şi profesionişti din domeniu şi va fi prezentată expoziţia „Drawing Words” - ilustraţia ca formă de artă pentru toate vârstele.

În prima zi a Salonului, ambasadorul Noble va fi prezent la o întâlnire cu Mahsuda Snaith, pentru a discuta despre diversitate. În plus, în fiecare zi, la ora 17.00, la standul Marii Britanii se va discuta despre politică, sexualitate şi industria de carte. Vor fi lansate numeroase volume, dar şi prezentate documentare.

Marea Britanie este cel mai mare exportator de carte din lume, industria ajungând să însemne, în 2017, 5,7 miliarde de lire sterline.

Standul Marii Britanii va avea o suprafaţă generoasă, de 120 de metri pătraţi, şi va fi realizat folosind tehnica papier mâché.

Salonul Bookfest va fi deschis în fiecare zi începând cu ora 10.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.