Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Botoșani: Mai multe comune au fost afectate în urma ploilor abundente

ISU
inundații

Opt comune din judeţul Botoşani au fost afectate în urma ploilor abundente de marţi după-amiaza, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Dorina Lupu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, precipitaţiile excesive au generat inundaţii în Coţuşca, Dângeni, Hlipiceni, Manoleasa, Todireni, Răuseni, Cristineşti şi Pomârla. 

Pompierii militari şi voluntari au intervenit pentru a scoate apa şi mâlul din 11 case, dintre care zece din comuna Todireni (şase în localitatea Todireni şi patru în localitatea Cerneşti) şi una din comuna Cotuşca (localitatea Crasnaleuca). 

Totodată, s-a intervenit pentru evacuarea apei şi a mâlului din 23 de curţi, astfel: două din localitatea Crasnaleuca (comuna Coţuşca), patru din Iacobeni (comuna Dângeni), patru din Hlipiceni, una din Zahoreni (comuna Manoleasa), şase din comuna Răuseni şi şase din comuna Todireni.

Citește și: Un bărbat a fost arestat, după ce și-a omorât tatăl

De asemenea, trei porţiuni de drumuri judeţene, DJ 297, DJ 282 H şi DJ 297, au fost acoperite de aluviuni. 

Trei persoane în vârstă din Todireni au fost evacuate preventiv din locuinţe pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice. Acestea s-au întors acasă imediat după încetarea ploii. 

Tot marţi, două persoane care se aflau într -un autoturism care nu a mai putut înainta pe DJ 297 ( pe raza localităţii Cerneşti) au fost evacuate de pompieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.