Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BP afirmă că invazia Rusiei va reduce consumul de energie fosilă și va accelera tranziția către surse de energie verde

reuters.com
bp petrol

BP, în perspectivele sale energetice anuale, a declarat că prognozează acum un consum de energie cu 2,3% mai mic în 2035 decât în urmă cu un an, deoarece scăderile pentru gazele naturale, petrol și cărbune vor fi parțial compensate de creșterile pentru energiile nucleare și regenerabile, scrie hellenicshippingnews.com.

Invazia a dus la creșterea importanței securității energetice. "Se presupune că accentul sporit pus pe securitatea energetică, declanșat de preocupările legate de penuria de energie și vulnerabilitatea la evenimentele geopolitice, determină țările și regiunile să depună eforturi pentru a-și reduce dependența de energia importată și, în schimb, să consume mai multă energie produsă pe plan intern. De asemenea, oferă un stimulent mai mare pentru îmbunătățirea eficienței energetice, reducând nevoia de toate tipurile de energie", a spus BP.

BP a mai spus că majorarea prețurilor la alimente și energie a contribuit la o încetinire accentuată a creșterii economice globale, pe care se așteaptă să o persiste de câțiva ani. Iar războiul va "reduce oarecum" ritmul integrării globale și al comerțului.

BP presupune, de asemenea, o reducere persistentă a exporturilor rusești de hidrocarburi. "Pe termen scurt, acest lucru reflectă impactul sancțiunilor voluntare și obligatorii asupra exporturilor de energie rusești. Mai mult, aceasta provine din presupunerea că sancțiunile care afectează accesul Rusiei la investițiile și tehnologiile străine se relaxează doar treptat", a declarat BP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.