Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brașov: Salonul de Carte Bookfest revine cu circa 10.000 de volume și o serie de manifestări culturale

agerpres.ro
bookfest targ de carte

Salonul de Carte Bookfest va reveni la Brașov, în perioada 19 - 22 octombrie, fiind organizat în Aula Universității "Transilvania", cu circa 10.000 de volume, lansări de carte, cu unele dintre cele mai importante edituri din țară și diverse manifestări culturale, a menționat, marți, directorul executiv al Asociației Editorilor din România, Mihai Mitrică, pentru AGERPRES.

"Trebuie să spunem că Bookfest are loc în șapte orașe, nu dintr-un motiv că nu ne găsim treabă pe acasă, ci pentru că trebuie să suplinim lipsa unei rețele de distribuție mai bine pusă la punct. Există orașe întregi mari, în care lipsesc librăriile sau ele sunt exilate într-o zonă periferică, ceea ce face ca publicul să nu se întâlnească cu cartea decât conjunctural. Bookfest vrea să vină la Brașov, dar și în celelalte orașe și să recâștige publicul pentru librării. Credem că evenimentele pe care le pregătește cea de a treia ediție Bookfest la Brașov vor stimula suficient de mult publicul să meargă apoi în librării și să-și crească biblioteca de acasă", a declarat, într-o conferință de presă, Mihai Mitrică.

Citeşte şi: Regizorul Robin Campillo, la Bucureşti: Actorii străini sunt, de cele mai multe ori, mai buni decât francezii

El a adăugat că România are cea mai mică piață de carte din Uniunea Europeană, fiind la jumătatea celei din Bulgaria și de trei ori mai redusă comparativ cu piața de carte din Ungaria.

"Particip la ședințele Federației Europene a Editorilor, unde cifrele pe care le evocăm noi și pe care, evident, nu le mai regăsim în nicio altă entitate a Federației Europene a Editorilor produc consternare. Mai mult decât atât, măsurile pe care Guvernul le ia de câțiva ani încoace cu impact pe această zonă ... și pare că, în continuare, nimeni nu dorește să îmbunătățească ceva în piața de carte. Segmentul de carte educațională s-a prăbușit complet la sfârșitul lunii august 2017", a subliniat reprezentantul Asociației Editorilor din România.

Potrivit decanului Facultății de Litere a Universității ''Transilvania'', Adrian Lăcătuș, Salonul de Carte Bookfest reprezintă ''o ocazie extraordinară'' pentru tinerii din Brașov de a se întâlni cu cei mai importanți autori români, de a participa la lansări de carte, fiind ''o continuare'' a întâlnirilor pe care le organizează universitatea brașoveană.

"Consider că pentru tinerii din Brașov, elevi și studenți, organizarea Salonului de Carte Bookfest ajuns la a treia ediție este o ocazie extraordinară de a se întâlni cu cei mai importanți autori români în plină forță creatoare. Ediția din acest an a crescut față de cea de anul trecut pe care tot noi am găzduit-o în Aula Universității 'Transilvania', ca număr de autori invitați, ca număr de cărți lansate, și vine pentru noi foarte natural în completarea întâlnirilor pe care le organizăm cu scriitori contemporani pentru studenții și publicul nostru. De la început am dorit să fim parteneri ai Bookfest, considerând că Universitatea 'Transilvani' este în centrul orașului, iar acest eveniment al cărții trebuie să fie în centrul orașului și, astfel, să ne unim forțele pentru a aduce cartea și dezbaterea din jurul cărții cât mai aproape de tineri", a precizat decanul Facultății de Litere a Universității "Transilvania".

Citeşte şi: Cea mai cunoscută biografie a pianistei Clara Haskil, lansată la Bucureşti

Printre invitații Salonului de Carte Bookfest se află: Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Vintilă Mihăilescu, Mihai Buzea, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie, Andrei Crăciun, Andrei Cornea, Iulian Tănase, Florin Iaru. La Bookfest vor fi prezente cu standuri unele dintre cele mai importante edituri din țară.

Salonul de Carte Bookfest se va deschide joi, la ora 10,00, în Aula Universității "Transilvania", programul de vizitare fiind zilnic între orele 10,00 — 20,00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.