Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BRD lansează prima sa gamă de credite verzi pentru persoane fizice

brd.ro
brd

BRD Groupe Societe Generale îşi diversifică gama de produse de creditare retail prin lansarea primelor sale credite verzi, creditul pentru consum Expresso Verde şi creditul ipotecar Habitat Verde, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

"În cadrul strategiei noastre legate de ESG (Enviromental, Social and Governance) ne-am stabilit o misiune clară, aceea de a construi împreună cu clienţii noştri un viitor mai bun şi mai sustenabil. De aceea, ne bucurăm că putem contribui concret, prin intermediul acestei game cuprinzătoare de credite verzi, la tranziţia către activităţi cu mai puţine emisii de dioxid de carbon şi cu un impact redus asupra mediului înconjurător", a afirmat Anca Nuţiu, directorul executiv al Departamentului Customer Value Management.

Conform sursei citate, creditul Expresso Verde se acordă în unităţile băncii şi susţine clienţii în achiziţia atât a unor autoturisme electrice sau hibrid de tip plug-in, care generează emisii de carbon sub 50gCO2/km, cât şi a unor echipamente care reduc amprenta de carbon, sau îmbunătăţesc eficienţa energetică a unei clădiri, cum ar fi: biciclete/trotinete/motorete/scutere electrice, panouri solare/fotovoltaice, pompe de caldură, inclusiv instalaţii auxiliare, convectoare, unităţi de stocare a energiei termice şi electrice produsă din surse regenerabile, ferestre tip termopan, centrale termice, inclusiv instalaţii auxiliare şi boilere, echipamente de aer condiţionat etc.

Valoarea maximă a finanţării este de 130.000 lei, iar durata maximă a creditării este de 60 de luni.

"Creditul este oferit clienţilor cu dobânzi cuprinse între 6,25% şi 13,79%, în funcţie de o serie de elemente avute în vedere în analiza cererii de credit, precum istoricul relaţiei cu banca, vechimea şi stabilitatea la locul de muncă, constanţa veniturilor, existenţa unui istoric de creditare şi modul în care au fost rambursate creditele deţinute până în prezent etc", se menţionează în comunicat.

Creditul Habitat Verde finanţează cumpărarea de locuinţe verzi, certificate de RoGBC (Romanian Green Buildings Council) şi care sunt încadrate în clasa de eficienţă energetică A, conform Certificatului de performanţă energetică a clădirii.

"Lansat în 2014, programul Green Homes & Green Mortgage se extinde acum în 17 ţări prin iniţiativa internaţională "SMARTER finance for families" care încurajează dezvoltarea soluţiilor de finanţare verde. Ne bucurăm că BRD s-a alăturat programului prin creditul ipotecar Habitat Verde pentru locuinţele verzi certificate de Romania Green Building Council", a precizat Monica Ardeleanu, director executiv, Romania Green Building Council.

Conform sursei citate, locuinţa verde este o locuinţă sustenabilă, care respectă ultimele cerinţe în proiectare, construcţie şi operare pentru a minimiza impactul pe care locuinţa îl are asupra mediului şi, implicit, asupra locuitorilor săi.

Potrivit băncii, o locuinţă verde este eficientă energetic şi foloseşte cât mai multă energie verde (din surse regenerabile), generând un impact pozitiv nu numai asupra mediului, ci şi asupra locuitorilor săi, prin costuri mai mici cu utilităţile.

Totodată, o locuinţă verde este construită din materiale sustenabile, durabile, de o calitate superioară, care vor micşora costurile pentru reparaţii, ajută la producerea unei cantităţi mai mici de deşeuri şi la reducerea impactului asupra mediului de-a lungul timpului

Pe de altă parte, calitatea aerului din interior este îmbunătăţită prin soluţii de ventilaţie şi prin utilizarea vopselelor, lacurilor şi adezivilor fără compuşi toxici.

Durata maximă a împrumutului este de 30 de ani, iar clienţii pot opta pentru o structură de dobândă fixă sau variabilă pentru întreaga perioadă de creditare, sau pentru o dobândă fixă în primii 8 sau 15 ani, urmată de dobândă variabilă.

"Pentru clienţii care deţin un avans de minimum 25% şi aleg dobânda variabilă pe toată perioada de creditare, oferta de creditare este IRCC + 2,10% marjă fixă (faţă de oferta IRCC + 2,25% marjă fixă pentru finanţarea unui imobil convenţional), iar pentru cei care aleg dobânda fixă, oferta porneşte de la 4,99% dobândă fixă în primii 8 ani, urmată de IRCC + 2,10% marjă fixă (faţă de oferta 5,49% dobândă fixă în primii 8 ani, urmată de IRCC + 2,25% marjă fixă, pentru finanţarea unui imobil convenţional)", se mai precizează în comunicat.

BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 499 de unităţi. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii decembrie 2021, de 67 miliarde lei. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 133.000 de angajaţi în 61 de ţări şi 30 de milioane de clienţi în întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.