DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

BREAKING! Metode de lucru INTERLOPE, invocate de instanță în cazul SECTORIȘTILOR de la Secția 16 - Lista completă a personajelor

politia duba

Un judecător de drepturi și libertăți a stabilit recent, eliberarea tuturor polițiștilor de la Secția 16 anchetați pentru fapte de tortură și lipsire de libertate în mod nelegal, după ce au ridicat cu forța două persoane de pe stradă iar pe una au dus-o pe un câmp unde au maltratat-o minute întregi totul culminând cu umilirea acesteia de către liderul sindical Viorel Șeicaru.

Citește și: BREAKING SURSE Cum a SCĂPAT la MUSTAȚĂ de dosar penal un martor din dosarul Elenei Udrea - După ZECE ani își amintea lucrurile 'mai bine' decât când au avut loc

Anterior acestei decizii de lăsare în libertate, fie cu control judiciar fie în arest la domiciliu, un alt magistrat de la Tribunalul București a stabilit arestare preventivă a trei dintre cei șapte polițiști de la Secția 16, care au participat, s-au implicat și apoi au tăinut aceste fapte petrecute în 2020.

Protagoniștii - Carențele tineretului polițienesc

Liderul întregii „operațiuni”, așa cum se arată în documentele intrate exclusiv în posesia STIRIPESURSE, este liderul sindical Viorel Șeicaru.

Acesta s-a lăudat în fața instanței cu 20 de ani de carieră „fără pată” și și-a exprimat „regretul” pentru acțiunile suburbane, respectiv acelea de a duce un om pe câmp pentru a-l tortura și urina pe el.

Justificarea unor astfel de gesturi petrecute în timpul exercitării atribuțiilor prevăzute de fișa postului de polițist a fost aceea că ar fi primit injurii personale de la persoana torturată. Cu toate acestea din actele intrate în posesia STIRIPESURSE rezultă că primele injurii și agresiuni verbale ar fi fost proferate chiar de către Șeicaru.

Citește și: 'Fă... ce le zic eu?'/'...mă, jegule nesimţit' -Dialogul CULT dintre iubitul Ioanei Băsescu, devenit INFORMATOR DNA și fiica fostului președinte, reținut de CAB

Lupu Răzvan Viorel, Radu-Mihai Patrik Alexandru, Nine Dorin, Dăogaru George-Alexandru, Stancu Elisabeta Valentina, Gogoașe Irina, sunt ceilalți șase polițiști luați pe sus de către anchetatorii bucureșteni pentru care s-a cerut arestarea preventivă pentru fapte de lipsire de libertate în mod nelegal.

„...șeful de patrulă (liderul sindical Șeicaru - n.n.) și superiorul acestora a fost cei care au inițiat demersurile concretizare în săvârșirea infracțiunilor ce fac obiectul dosarul penal, însă nu se poate afirma că singurul responsabil din punct de vedere penal.

.... inculpatul Șeicaru Viorel-Constantin a promovat într-o perioadă lungă de timp o cultură de abuz și de violenta excesivă la care ceilalți inculpați, polițiști persoane tinere și educate, au aderat din proprie inițiativă și fără să își pună prea multe întrebări”, se arată în dosarul de la instanță.

Patru dintre cei șase polițiști ce au luat parte la evenimente, implicat sau doar tăinuit existența acestora sunt tineri cu vârste curpinse între 21 și 30 de ani.

Astfel, se poate observa din documentația de la dosar, polițiști tineri, cu instrucție recent rămasă în minte după finalizarea studiilor și specializarea pentru armă au participat și mai apoi au tăinuit infracțiuni de tortură și de lipsire de libertate comise de către colegii lor.

Citește și: MOTIVARE CAB arată că ESCAPADA Elenei Udrea în Costa Rica și condamnarea din Gala Bute au SPORIT anii ÎNCASAȚI - 'Comportamentul ei a fost unul DILATORIU'

„Cu titlu de exemplu inculpata Gogoașe Irina care aparent ar fi cea mai puțin implicată având în vedere că în sarcina sa este reținută doar infracțiunea de lipsire de libertate, în concret, o persoană născută în 1998 după doar după un an și jumătate în care a activat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, a fost capabilă să ducă pe câmp o persoană ridicată de pe stradă, încătușată și ținută cu fața în jos pe niște anvelope. Consideră inadmisibil ca așa ceva să se poată în anul 2020 într-un stat democratic.”, se arată în documentul citat.

Potrivit actelor de la dosar, toți cei patru tineri au observat și mai ales au cunoscut despre faptele petrecute în august 2020 dar nu niciunul dintre cei vizați nu a formulat sesizări sau plângeri penale față de protagoniștii direcți ai gesturilor de tortură și tratamente degradante.

Polițiștii de ieri - „Interlopii” de la Secția 16

Tribunalul București a făcut o analiză serioasă a acuzațiilor din dosar la momentul la care a judecat propunerea arestării preventive a celor șapte polițiști.

Cu toate acestea după verificarea situației fiecăruia în parte magistratul de drepturi și libertăți al instanței a stabilit că se impune arestarea preventivă doar a celor care au lovit sau agresat în mod direct cele două victime, respectiv liderul sindical Viorel Șeicaru, Nine Dorin și Lupu Viorel Răzvan.

Acesta a explicat că este de neimaginat comportamentul unor polițiști la nivelul anului 2021, la 31  de ani de la dobândire libertății democratice.

„Totodată, consideră judecătorul de drepturi și libertăți a fi necesar a explica de ce în secolul XXI comportamentul inculpaților, specific lumii interlope, de a transporta persoane vătămate în locuri diferite contra voinței lor, de a o agresa pe una dintre ele în mod repetat prin lovirea cu obiecte dure în diferite zone ale corpului, precum cap, piept, coaste, degete, membre superioare, membre inferioare, tălpi necesită o reacție promptă din partea autorităților pentru a restabili un climat de securitate prin privarea de libertate a inculpaților care au efectuat actele vătămătoare.

Citește și: Dinu Pescariu a DESFIINȚAT-o SCURT pe Elena Udrea la instanță - „Mi-a cerut să preiau prin firma mea o creanță de 900.000 de euro”

Totuși, pentru a îndeplini obligația legală ce îi revine, judecătorul de drepturi și libertăți apelând la jurisprudența Curții Europeană a Drepturilor Omului judecătorul de drepturi și libertăți constată că tortura a for definită ca orice act prin care se provoacă unei persoane, cu intenție, o durere sau suferințe puternice, de natură fizică sau psihică, în special cu scopul de a obține, de la această persoană sau de la o persoană terță, informații sau mărturisiri, de a o pedepsi pentru un act pe care aceasta sau o terță persoană l-a comis sau este bănuită că l-a comis, de a o intimida sau de a face presiune asupra unei terțe persoane, sau pentru orice alt motiv bazat pe o formă de discriminare, oricare ar fî ea, atunci când o asemenea durere sau suferință sunt provocate de către un agent al autorității publice sau orice altă persoană care acționează cu titlu oficial, sau la instigarea sau cu consimțământul expres sau tacit al unor asemenea persoane”, se arată în actele din dosar.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.