Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Breaking - Hamas anunţă uciderea directorului său însărcinat cu punctele de trecere în Fâşia Gaza, într-un atac aerian israelian

nbcnews.com
hamas

Directorul punctelor de trecere a frontierei în Fâşia Gaza numit de către mişcarea islamistă palestiniană Hamas, Fouad Abu Btihan, a fost ucis într-un atac aerian israelian în Fâşia Gaza, anunţă marţi postul de radio al Hamas, relatează Reuters. Potrivit postului de radio, unii dintre colaboratorii lui Fouad Abu Btihan au fost ucişi în acest atac aerian israelian.

Armata israeliană a anunţat, luni, că şase responsabili de rang înalt ai Hamas au fost ucişi până acum în atacurile sale asupra Fâşiei Gaza.

Printre cei ucişi se numără atât membri ai aripii politice, cât şi militare a mişcării islamiste palestiniene Hamas, care conduce Gaza, a precizat luni un purtător de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF).

Într-un comunicat sunt numiţi doi comandanţi ai Hamas despre care se spune că ar fi fost implicaţi în masacrul comis în sudul Israelului la 7 octombrie. În plus, un comandant responsabil cu securitatea în sudul Fâşiei Gaza a fost ucis. Doi dintre cei trei au fost ucişi în timpul weekendului.

Comunicatul IDF numeşte în continuare două personalităţi de rang înalt ale Hamas despre care s-a anunţat că au fost ucise săptămâna trecută, inclusiv ministrul economiei Hamas, Jawad Abu Shamala, şi Zakaria Abu Maamar, despre care se spunea că ar fi fost responsabil de relaţiile internaţionale.

Israelul îl acuză pe Shamala că gestionează fonduri pentru militanţii Hamas şi operaţiunile Hamas împotriva Israelului. În plus, şeful supravegherii aeriene din oraşul Gaza a fost ucis.

Scopul ofensivei israeliene în Fâşia Gaza, împotriva căreia ţara răspunde la cea mai mare vărsare de sânge civilă din istoria sa, este eliminarea conducerii Hamas din Fâşia Gaza, notează agenţia germană de presă.

Cu toate acestea, o parte importantă a conducerii Hamas nu trăieşte în Fâşia Gaza, ci în străinătate. Liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, de exemplu, trăieşte în Qatar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.