Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING LOVITURĂ de la CEDO pentru Alexander Adamescu - Decizie în FAVOAREA DNA

facebook.com
Alexander Adamescu

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins ca inadmisibilă plângerea lui Alexander Bogdan Adamescu în legătură mandatul de arestare în lipsă, emis la solicitarea DNA, în legătură cu mai multe fapte de corupție, inclusiv dare de mită și delapidare, potrivit unui comunicat publicat de instituție, conform Mediafax.

Citește și: Elena Udrea a EXPLODAT după achitarea lui Tăriceanu: A avut șansa să fie judecat de magistrați care nu sunt controlați de SRI

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, care locuiește de mai mulți ani la Londra, este vizat de un mandat european de arestare, emis la cererea autorităților din România, în legătură cu mai multe presupuse fapte de corupție. În plângerea depusă la CEDO, Alexander Adamescu susține că mandatul de arestare în lipsă a fost emis într-un mod "discreționar", argumentând că nu există suficiente probe pentru a fi suspectat de comiterea faptelor de care este acuzat. Mai mult, el s-a plâns că nu exista o necesitate reală să fie solicitată arestarea sa la 2 ani după începerea urmăririi penale, iar instanțele locale nu ar fi luat în calcul posibilitatea să ia o măsură preventivă mai ușoară în privința sa. Totodată, reclamantul a mai susținut că autoritățile române au comis abuzuri împotiva sa și a tatălui său, cu scopul de a elimina companiile lor de pe piață.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului însă a luat în unanimitate decizia de a respinge plângerea depusă de Alexander Adamescu, considerând că dovezile prezentate în acest caz sunt suficiente pentru a indica că există suspiciuni rezonabile că "reclamantul ar fi putut comite infracțiunile de dare de mită și delapidare". Mai mult, CEDO a stabilit că "nu există nimic care să sugereze că mandatul de arestare ar fi fost emis din al motiv decât pentru a îl aduce pe reclamant în fața unei instanțe române".

De asemenea, instanța europeană a mai decis că reclamantul nu a dovedit "dincolo de orice dubiu rezonabil" că mandatul de arestare ar fi fost emis cu scopul eliminării de pe piață a firmelor tatălui său.

Curtea de Apel București a emis pe 6 iunie 2016 un mandat european de arestare pentru Alexander Adamescu, cercetat de procurorii anticorupție pentru săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită. În baza acestui mandat, având în vedere că Alexander Adamescu se află în Marea Britanie, a fost inițiată procedura de predare a acestuia.

 

"El s-a plâns la CEDO că mandatul de arestare in contumacie pentru dare de mită a fost emis într-o ”manieră discreționară”, fără să existe probe. Adamescu a susținut și că nu ar fi fost motive să se ceară arestarea lui după 2 ani de la deschiderea anchetei și că instanța nu ar fi luat în calcul să emită o măsură preventivă mai ușoară în privința lui:, conform Realitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.