Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING SURSE Patronul de cluburi Costi Alecu a fost REȚINUT de procurorii PCAB - SUA cere EXTRĂDAREA sa în dosarul înșelăciunilor de pe EBay

https://ciao.ro/
Daniela Petrisor, Costi Alecu

Surse judiciare informează pentru STIRIPESURSE că patronul de cluburi Costi Alecu, personaj cu influențe în lumea mondenă autohtonă, ar fi fost reținut de procurorii de la Parchetul Curții de Apel București (PCAB), care cer, miercuri la instanță, arestarea provizorie a acestuia în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile din SUA.

Concret, sursele citate explică faptul că perchezițiile DIICOT de marți au avut loc în baza unei cereri de asistență judiciară internațională a SUA către autoritățile române.

Citește și: Dinu Pescariu a DESFIINȚAT-o SCURT pe Elena Udrea la instanță - „Mi-a cerut să preiau prin firma mea o creanță de 900.000 de euro”

Concret, dosarul înșelăciunilor comise de Alecu și complicii săi pe platforma de licitații și tranzacții online EBay este instrumentat de anchetatorii americani, în SUA, iar aceștia au cerut ajutor organelor judiciare române în ceea ce privește suspecții de naționalitate română.

Astfel, acum SUA cere extrădarea lui Costi Alecu dar și a unui complice al acestuia, altul decât fosta sa iubită, Daniela Petrișor, și ea vizată în acest dosar, cereri ce se vor judeca potrivit competenței legal de către un judecător de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel București la cererea procurorilor PCAB.

Modus Operandi

Mai precis, spun sursele citate, Alexu, cu o fostă iubită a sa, Daniela Petrișor, și alte persoane ar fi postat spre vânzare pe platforma de licitații și vânzări online Ebay diverse bunuri de valoare precum mașini de lux sau alte vehicule, care în realitatea nu ar fi existat.

După efectuarea tranzacțiilor monetare, produsul cumpărat de către păgubiți nu ar mai fi ajuns la aceștia, dar sumele de bani ar fi fost retrase imediat de cărăușii acestora, care le aduceau imediat în țară.

În țară spun aceleași surse, banii erau imediat convertiti în criptomoneda Bitcoin.

Citește și: Filmul ȘANTAJULUI președintelui CJ Călărași față de procurorul care îl ancheta - Îl amenința cu sesizări fictive, televiziunea și spunea că 'va face balamuc'

DIICOT - Structura Centrală ș ifoițeri ai DCCO fac la acest moment o percheziție domiciliară, în București.

Acuzațiile în dosar sunt de fraudă informatică, fals informatic, înșelăciune şi spălare de bani.

Grupul a comis acte de fraudă iar victimele sunt din SUA, UK și India.

Prejudiciul calculat până la acest moment de anchetatorii DIICOT este de aproximativ 3 milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.