Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BRK Financial Group a listat la BVB prima sa emisiune de obligaţiuni: Azi sunăm pentru a treia oară în istorie clopoţelul la Bursă

BVB

BRK Financial Group a listat marţi la Bursa de Valori Bucureşti prima sa emisiune de obligaţiuni, în valoare de 25 milioane de lei, fondurile atrase fiind alocate pentru extinderea unor noi linii de business care generează plusvaloare ridicată, potrivit directorului general al companiei, Monica Ivan, conform agerpres.

"Azi suntem la bursă pentru obligaţiunile BRK26.(...) Azi sunăm pentru a treia oară în istorie clopoţelul la BVB în calitate de emitent, după listarea acţiunilor în februarie 2005, listarea primelor serii de produse structurale în mai 2012. (...) Fondurile atrase sunt alocate pentru extinderea unor noi linii de business care generează plusvaloare ridicată, şi mă refer la segmentul de market making al emitentului, respectiv emiterea de produse structurate", a declarat Monica Ivan, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de marţi.

Ea a subliniat că, prin cuponul oferit, conducerea companiei speră ca şi obligaţiunile BRK26 să se califice în topul preferinţelor investitorilor.

"Prin această operaţiune de atragere de capital am crescut capitalul de lucru. Azi avem un capital de lucru de aproximativ 130 milioane lei, finanţat astfel: 95 milioane capitaluri proprii, 25 milioane obligaţiuni, 10 milioane linii de credit bancare. Deci gradul de îndatorare pe termen scurt este sub 10% din active, iar pe termen lung datoriile au o pondere de aproximativ 27 din pasiv total. Practic, suntem o companie care reuşeşte să se finanţeze preponderent din piaţa de capital", a explicat directorul BRK.

La rândul său, preşedintele BVB, Radu Hanga, a subliniat că BRK este una dintre companiile care au marcat istoria bursei, iar emisiunea de 25 de milioane de lei o va ajuta să se dezvolte, dar va ajuta şi Bursa de Valori Bucureşti să se dezvolte.

"BRK Financial Group este una dintre companiile ce au marcat istoria BVB. Sărbătoriţi 27 de ani de la înfiinţare, o faceţi printr-o o emisiune semnificativă la BVB, prin listarea ei. Ce motiv mai frumos este decât acesta, să sărbătorim împreună istoria unuia dintre jucătorii cei mai importanţi de pe piaţa noastră de capital? Emisiunea de 25 milioane de lei vă va ajuta să vă dezvoltaţi, ne va ajuta şi pe noi la BVB să ne dezvoltăm. Lucrul acesta se vede. Vă mişcaţi foarte frumos. Anul acesta aţi intermediat prima ofertă publică iniţială din ultimii şapte ani şi mă refer la One United Properties, aţi avut nouă plasamente private de acţiuni şi obligaţiuni care au fost sau vor fi listate la BVB. Sunteţi şi rămâneţi unul dintre cei mai importanţi parteneri ai noştri, voi şi toată comunitatea de brokeraj în care vă desfăşuraţi activitatea, voi, care sunteţi interfaţa dintre noi şi companii, dintre noi şi investitori", a spus Hanga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.