Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureștiul va avea o nouă stație de metrou, în Sectorul 4: Prin ce se diferă de altele

Inquam Photos / George Calin
stadiu lucrari magistrala de metrou M5

Metrorex va semna săptămâna viitoare protocolul de colaborare cu Primăria Sectorului 4 pentru realizarea unei noi staţii de metrou la suprafaţă, la Berceni, a declarat, luni, directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu.

"În ceea ce priveşte parteneriatul cu Primăria Sectorului 4 pentru realizarea acelei staţii la suprafaţă la Berceni, săptămâna viitoare vom semna protocolul cu primăria. După ce am semnat protocolul - dânşii au toate aprobările - vor demara studiul de fezabilitate. Toată investiţia va fi suportată de Primăria Sectorului 4. După ce se finalizează lucrările, trec în proprietatea publică a primăriei, apoi în proprietatea publică a statului, prin Ministerul Transporturilor, şi concesionat la Metrorex. Practic, este o investiţie fără costuri pentru Metrorex, noi punând la dispoziţie terenul şi infrastructura pe care o avem la acea cale de rulare tehnologică", a precizat Şodolescu, prezent la deschiderea terminalului intermodal Străuleşti.

Citește și: A demisionat din partid și va candida la prezidențiale! Despre cine e vorba

Primăria Sectorului 4 va semna, în acea săptămână, protocolul de colaborare cu SC Metrorex SA, pentru prelungirea Magistralei 2 de metrou, cu încă o staţie, până la Centura din zona de sud a Capitalei, a declarat, pe 2 octombrie, viceprimarul Sectorului 4, Andrei Trocan. Potrivit unui comunicat al Primăriei, demersul a fost aprobat, săptămâna trecută, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi va fi urmat de întocmirea unui studiu de fezabilitate şi, anul viitor, de realizarea investiţiei.

"Am avut deja discuţii cu reprezentanţii Metrorex pentru proiectul noii staţii de metrou, astfel încât, după semnarea protocolului de colaborare se va putea începe lucrul la Studiul de Fezabilitate (SF) al lucrării. În prezent, pe porţiunea dintre Berceni, ultima staţie de pe Magistrala 2 şi locul viitoarei staţii din apropierea liniei de centură există o singură linie de suprafaţă, folosită pentru diverse transporturi. Anul viitor vrem să realizăm investiţia, dar aşteptăm de la Metrorex o estimare a costurilor, în baza SF. Eliberarea studiului poate dura chiar trei luni', a susţinut viceprimarul.

Citește și: Prețul acestor alimente și servicii a explodat! Anunț de ultimă oră

Această cale de rulare ar putea deservi transportului de persoane şi ar aduce beneficii locuitorilor Sectorului 4, precum şi cetăţenilor aflaţi în tranzit prin zona respectivă, prevede expunerea de motive care a stat la baza proiectului Hotărârii de Consiliu prin care Primăria Sectorului 4 a cerut acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), pentru protocolul de colaborare cu Metrorex.

Conform statisticilor, Magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex şi suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii reţele de transport subteran din Capitală.

Citește și: Victor Ponta desființează cel mai important proiect al Guvernului PSD-ALDE! ‘Cel mai mare furt din 28 de ani de existență a României democratice’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.