Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa Bucureşti a închis PE ROŞU ultima şedinţă a săptămânii

bvb

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere şedinţa de vineri, iar valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 40,66 milioane de lei (8,41 milioane de euro), din care 38,38 milioane lei (7,94 milioane de euro) tranzacţii cu acţiuni, potrivit Agerpres.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au generat schimburi de 15,248 milioane de lei, urmate de titlurile Fondul Proprietatea, cu 5,78 milioane de lei, şi Sphera Franchise Group, cu 2,83 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Bermas, care s-au apreciat cu 15%, Societatea de Construcţii Napoca (+7,5%) şi Mecanica Ceahlău (+6,25%).

Citește și:  Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: 'Dacă modelul va fi de succes, îl replicăm în țară'

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Turbomecanica (-14,77%), Aerostar (-13,74%) şi Dafora (-8,97%).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 1,23%, la 7.528,93 de puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o scădere de 1,30%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe minus cu 1,1%. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o depreciere de 1,17%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 0,97%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,51%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.