Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Burse pentru elevii etnici romani din Ucraina!

 

content-image

Guvernul Romaniei si Ministerul pentru Românii de Pretutindeni fac un pas important în ceea ce privește educația elevilor de etnie română din Ucraina.

MRP va acorda intr-o primă etapă, 1.000 de burse, în valoare de 200 de lei lunar.

Bursele sunt acordate pentru elevii etnici români cu domiciliul stabil în Ucraina, care au rezultate școlare deosebite și care studiază în școlile cu predare în limba română sau cu studiul unor materii în limba română ca limbă maternă, din sistemul preuniversitar de învățământ din Ucraina.

Pe lânga acestea, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în colaborare cu Ministerul Educației Naționale acordă pentru dezvoltarea si perfecționarea predării limbii romăne stagii de specializare în România pentru 300 de cadre didactice din școlile românești din Ucraina.

Stagiile de specializare vor fi organizate de Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați.

Pentru a aplica la stadiile de specializare, cadrele didactice din școlile românești din Ucraina trebuie să dețină diplome de studii ce permit exercitarea profesiei pe teritoriul Ucrainei și să dovedeasca apartenența la spațiul identitar român.
Selecția cadrelor didactice se va face de către universitățile care organizează stagiile de specializare, cu sprijinul asociațiilor, organizațiilor și fundațiilor etnicilor români din Ucraina.

Astfel, se continuă îmbunătățirea situației etnicilor români din vecinătate prin susținerea lor pentru  păstrarea si afirmarea identițătii naționale.

www.mprp.gov.ro

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.