Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele europene şi moneda euro s-au apreciat după anunţarea unor progrese în negocierile dintre Rusia şi Ucraina

wallpaperflare.com
euro bancnota

Bursele europene au înregistrat creşteri pe linie marţi după-amiaza, după anunţarea unor progrese în negocierile dintre Rusia şi Ucraina, ceea ce îi face pe investitori să spere la o posibilă încetare a focului, informează AFP.

În jurul orei 12:25 GMT, Bursa de la Paris înregistra un avans de 3,41%, cea de la Frankfurt era în creştere cu 3,18%, Bursa de la Milano afişa un avans de 2,99% iar cea de la Londra un avans de 1,35%. Indicele bursier paneuropean Euro Stoxx 50 înregistra o creştere de 3,43%.

Acţiunile companiilor cu cea mai mare expunere pe Rusia au înregistrat şi ele creşteri puternice la Bursa de la Paris, precum titlurile constructorului auto Renault care au înregistrat un avans de 10,16%, în timp ce acţiunile grupului bancar Société Générale au crescut cu 7,68%.

În paralel, moneda euro s-a apreciat în raport cu dolarul american, la fel ca şi rubla rusească. Moneda unică europeană, care de mai multe săptămâni este afectată de înrăutăţirea perspectivelor economice ale bătrânului continent, s-a apreciat cu 1,2% fiind cotată la 1,1121 dolari în timp ce rubla rusească a înregistrat un avans de 10,5% până la 85,42 ruble pentru un dolar în jurul orei 12:45 GMT, potrivit Agerpres.ro.

De asemenea, cotaţia petrolului a scăzut cu peste 5% astfel că barilul Brent din Marea Nordului era cotat la 105,79 dolari în jurul orei 12:30 GMT, în scădere cu 5,95% faţă de cotaţia înregistrată luni la închidere, în timp ce cotaţia barilului de ţiţei WTI a scăzut cu 6,14% până la 99,45 dolari, revenind sub pragul simbolic de 100 de dolari per baril.

Rusia îşi va reduce radical activitatea militară în direcţia Kiev şi Cernihov în Ucraina, după convorbiri ruso-ucrainene "substanţiale" la Istanbul, au declarat marţi negociatorii ruşi. "Negocierile privind un acord asupra neutralităţii şi a statutului non-nuclear al Ucrainei intră într-o dimensiune practică (...), s-a decis, pentru a creşte încrederea, să se reducă radical activitatea militară în direcţia Kiev şi Cernihov", a declarat la Istanbul adjunctul ministrului rus al Apărării, Aleksandr Fomin.

Negociatorii ucraineni şi ruşi s-au întâlnit în Turcia marţi pentru prima dată în aproape trei săptămâni, Ucraina încercând că obţină o încetare a focului fără a face compromisuri asupra teritoriului sau a suveranităţii sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.