Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB a închis în creștere pe majoritatea indicilor ședința e miercuri. Valoarea tranzacţiilor a depășit 110 milioane de lei

bvb

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de miercuri iar valoarea tranzacţiilor a urcat la 110,92 milioane de lei (22,95 milioane de euro), de la 28,207 milioane de lei (5,835 milioane de euro) în şedinţa precedentă.

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,78%, până la valoarea de 8.559,45 puncte, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Gafă monumentală a polițiștilor! Au eliberat o persoană arestată preventiv! Din fericire, oamenii legii și-au reparat greșeala

BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a câştigat 0,77%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis în creştere tot cu 0,49%.

De asemenea, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o apreciere de 0,40% iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a consemnat un avans de 0,29%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a consemnat o scădere de 0,74%.

Citește și: Violeta Alexandru a comis-o! Gafă uriașă referitoare la Legea pensiilor

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au generat tranzacţii în valoare de 26,27 milioane de lei, urmate de cele ale Fondul Proprietatea, cu 13,047 milioane de lei, şi BRD, cu 1,31 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Mecanica Ceahlău, în creştere cu 4,38%, Purcari Wineries Public Company Limited (+4,09%) şi Dafora SA (+3,03%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Condmag (-11,76%), Prodplast (-10,09%) şi Electroputere (-5,88%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.