DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CAB anunță marți dacă ridică ordinul de carantină privind comuna Gornet - Judecătorii au nevoie de timp pentru deliberări

judecator justitie

Curtea de Apel București a dezbătut, luni, acțiunea prin care primarul din Gornet cere anularea ordinului DSU de instituire a carantinei în zonă pe fondul răspândirii coronavirusului precum și daune materiale și morale pentru persoanele blocate prin carantinarea generală a locului.

Curtea a anunțat recent că amână luarea unei decizii în acest caz pentru marți. Mai precis, judecătorii au nevoie de timp pentru studierea completă a dosarului și pentru a da un prim verdict în acest caz.

Citește și: Șefii Grupului Naval Sulina, cei datori să supravegheze ce intră din Marea Neagră, SCAPĂ 'basma curată' în dosarul drogurilor pierdute în larg

La termenul de luni al acestui proces avocatul din dosar a explicat în fața judecătorilor CAB că dorește să renunțe la capătul de cerere al acțiunii ce privea suma de daune morale și material, respectiv de 500.000 de euro, în sarcina DSU, pe care îl înlocuiește cu alt capăt de cerere prin care solicită acum patru milioane de euro drept daune materiale și morale pentru locuitorii din Gornet.

Totodată avocatul a explicat și de ce acțiunea sa trebuie admisă iar oamenii despăgubiți material și moral.

A vrut interogarea DSU

Avocatul a cerut în fața judecătorilor aprobarea probei cu interogatoriul DSU. Avocatul a dat instanței o listă de întrebări pe care să i le pună instituției pârâte.

Citește și: Profilul DIICOT al fostului șef al BAD Jandarmeriei care delapida nestingherit unitatea - Urmărea doar satisfacerea interesului personal, îndatora moral oamenii

Judecătorii au respins această probă cerută de avocat pe motiv că actele depuse dela de Direcție conțin răspunsurile la întrebările avocatului.

Procent de 0,6 în loc de 3

Avocatul a mai explicat în fața judecătorilor că pe baza documentelor pe care le-a depus la instanță doar doă persoane s-ar regăsi în realitate în situația care prevede necesitatea carantinării zonei și nicidecum 15 așa cum prevăr normele actuale aflate în vigoare.

Citește și: Fost șef de la vârful Jandarmeriei EXECUTAT SILIT de 'vătaful' Corcodel pentru un 'un împrumut' - Cum îi ținea șeful BAD la degetul mic pe mai marii IGJR

Astfel, a explicat avocatul, raportat la numărul total de locuitori al comunei Gornet, cele două persoane constituie un procent real de 0,6 sută în rata infectărilor și nu unul de 3 la sută așa cum prevăd normele care permit luare mpsurii carantinei a unui sat, comune, oraș județ.

Bani mai mulți

Concret, avocatul a explicat că este necesară mărirea sumei de daune materiale și morale pe fondul numărului mare de persoane ce nu pot ajunge la slujbele avute în afara comunei, la faptul că în perioada caniculară oamenii sunt blocați în zonă și nu se pot deplasa în locuri de recreere ceea ce îi afectează.

Citește și: Secretul 'BUNĂSTĂRII' agenților pe sub nasul cărora a trecut cocaina pierdută în Marea Neagră - Unul făcea până la 80.000 de lei din jocuri de noroc

În sala de judecată avocatul a defalcat noua sumă de daună, de patru milioane și a explicat că două milioane de euro se cer drept daune materiale, pentru persoanele ce suferă material de pe urma carantinei din Gornet iar alte două milioane de euro reprezintă daunele morale, pentru afectarea stării de spirit a populației comunei.

Combătut de consiliera DSU

Citește și: DIICOT este pe urma 'SPONSORILOR' fostului ofițer SRI fugar, Daniel Dragomir - Aceștia pot face parte din sfera POLITICĂ, de afaceri sau alte medii 'la putere'

În replică, consiliera DSU, prezentă la proces, a explicat în fața judecătorilor că actele aduse drept probe de către avocatul ce reprezintă Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Gornet nu dovedesc niciun vreun prejudiciu, cel puțin material, respectiv persoane care să fi pierdut vreun loc de muncă și a arătat că atunci când se cer astfel de daune trebuie aduse dovezi clare că persoanele în cauză au fost prejudiciate, cum și cu ce sumă.

Curtea de Apel București a rămas în pronunțare în dosar și urmează să decidă dacă anulează ordinul DSU de instituire a carantinei la nivelul Gornet și dacă supune DSU la plata unor daune materiale și morale locuitorilor din zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.