Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadavrele a 74 de migranţi au fost descoperite pe o plajă din Libia

Trupurile neînsufleţite a 74 de migranţi morţi înecaţi după naufragierea ambarcaţiunii lor, cu ajutorul căreia ei încercau să ajungă în Europa, au fost descoperite pe o plajă la vest de Tripoli, a anunţat marţi Semiluna Roşie din Libia, informează AFP.

"Am intervenit după ce am fost alertaţi de localnici (...). Voluntarii noştri s-au deplasat la Harsha, lângă Zaouia (la 45 de kilometri vest de Tripoli) pentru a recupera 74 de cadavre de migranţi", a anunţat Semiluna Roşie din Libia pe pagina sa de Facebook.

Suedia. Ciocniri violente între imigranţi şi forţele de ordine - FOTO/VIDEO

Locuitorii din zonele învecinate au descoperit o ambarcaţiune eşuată pe plajă, având în interior mai multe cadavre de migranţi ilegali şi au chemat echipele Semilunii Roşii.

La şase ani după prăbuşirea regimului lui Muammar al-Gaddafi, Libia este în continuare cufundată în haos, iar ţara a devenit un punct de pornire a imigraţiei ilegale spre Europa.

Traficanţii de migranţi ilegali profită de acest haos şi organizează plecări, în general din vestul ţării, cu destinaţia Italia, care se află la numai 300 de kilometri de aici.

În absenţa unei armate sau a unor efective regulate ale poliţiei, mai multe miliţii fac oficii de pază de coastă, fiind adesea acuzate de complicitate şi chiar de implicare în acest trafic prosper.

Incident GRAV în Barcelona. Poliţiştii au împuşcat şoferul unui camion plin cu butelii

Semiluna Roşie din Libia se plânge de lipsă de mijloace, afirmând că echipele sale sunt formate în special din tineri voluntari.

Europenii preconizează măsuri pentru a bloca sosirea miilor de migranţi dinspre Libia, însă planurile lor sunt criticate de organizaţii internaţionale şi nonguvernamentale, care atenţionează cu privire la relele tratamente la adresa migranţilor blocaţi în Libia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.