Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calculele Guvernului pentru Fondul de Solidaritate: câți bani vor obține din noua taxă

Invest in real estate concept.

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a anunțat că se va introduce o nouă taxă pentru Fondul de Solidaritate. Ceea ce a părut o idee survenită acum, de fapt, era pregătită de Guvern încă din luna septembrie. De altfel, măsura este deja prevăzută în bugetul pe anul 2018, iar Guvernul speră să încaseze 3,3 miliarde de lei.

Citește și: Klaus Iohannis anunță o întâlnire CRUCIALĂ în România: va fi ultima, înainte de a decide viitorul UE

Citește și: Elena Udrea face dezvăluiri EXPLOZIVE, după audierile în Comisia SRI

Conform proiectului de buget pe anul 2018, Guvernul susține că "majorarea contribuţiei la fondul de garantare de la 0,25% la 1%", cu un impact buegtar de 1,406 miliarde de lei în plus. Mai exact, în luna septembrie, când statul a elaborat acest document, se lua în calcul această creştere, ulterior, majorarea anunţată a ajuns la 2%. Un calcul simplu arată că statul speră să încaseze 3,3 de miilarde de lei în plus, anul viitor din introducerea acestei taxe, informează Capital.

"E vorba de o contribuţie de solidaritate socială, nu e o taxă nouă. În baza legii 200 din 2006 există un fond de sprijinire a salariaţilor pentru situaţia în care care angajatorul nu mai plăteşte contribuţii. Există o directivă europeană care reglementează instituirea unui fond pentru toţi angajaţii pentru toate companiile la care au lucrat şi au intrat în insolvenţă", a spus Mişa, încercând să spună că din aceşti bani se plătesc contribuţiile angajatului în situaţia în care compania intră în faliment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.