Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căldura extremă din Canada a dus la închiderea școlilor și universităților

www.radiovacanta.ro
caniculă, termometru, soare, căldură

Autorităţile din Columbia Britanică au închis luni şcolile şi universităţile din cauza căldurii extreme, care a făcut ca temperaturile să atingă în timpul weekendului valori record pe plan naţional în această provincie din vestul Canadei, o ţară care este cunoscută mai degrabă pentru iernile sale aspre şi ninsorile abundente, informează Reuters.

Lytton, un oraş situat în centrul provinciei Columbia Britanică, la circa 200 de kilometri nord de Vancouver, a înregistrat duminică o temperatură de 46,6 grade Celsius. Anterior, recordul de temperatură în Canada a fost de 45 de grade Celsius, înregistrat în Saskatchewan în 1937, potrivit Environment and Climate Change Canada.

Potrivit prognozei, ziua de luni ar putea fi şi mai călduroasă după ce mare parte din vestul Canadei a înregistrat recorduri locale de temperatură, rezidenţii fiind nevoiţi să se refugieze pe plaje şi malurile lacurilor. Sfaturile publicate pe reţelele de socializare despre cum să menţii răcoarea în casă fără un aparat de aer condiţionat au devenit virale în această provincie canadiană, unde mai puţin de 40% dintre locuinţe sunt dotate cu astfel de sisteme, potrivit unei statistici din 2018, realizate de furnizorul de electricitate B.C. Hydro.

Valul prelungit de caniculă este surprinzător pentru regiunea Pacificului de Nord-Vest, mai obişnuită cu ploi îndelungate decât cu perioade însorite, şi este cauzat de un sistem atmosferic de presiune înaltă care nu se deplasează, a declarat Greg Flato, cercetător principal în cadrul Environment and Climate Change Canada, cu sediul în Victoria.

''Temperaturile devin foarte ridicate pe parcursul zilei, nu scad prea mult în timpul nopţii şi rămân relativ staţionare, spre deosebire de evenimentele meteo obişnuite aici pe Coasta de Vest... care vin dinspre Oceanul Pacific şi traversează regiunea'', a spus Greg Flato.

''Întăreşte ideea potrivit căreia clima se schimbă. Ştiinţa ne-a tot spus acest lucru de mult timp, dar să fii cu adevărat în mijlocul situaţiei, aşa cum suntem aici, nevoiţi să dormim în subsol ca să fim la răcoare - chiar îţi dai seama că aceasta este realitatea'', a adăugat specialistul canadian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.