Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

California: Alte zeci de mii de persoane au fost forțate să își părăsească locuințele, din cauza incendiilor de vegetație

Twitter
incendiu California

Alte zeci de mii de persoane au fost forțate vineri să își părăsească locuințele din statul american California, din cauza incendiilor de vegetație care s-au extins în orașul Mendocino, au transmis reprezentanții Departamentului de Pompieri din California, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Incendiul de vegetație din Mendocino se extinde pe o suprafață de 63.700 de hectare, aproximativ jumătate din suprafața orașului Los Angeles, forțând aproximativ 16.000 de persoane să își părăsească locuințele.

Incendiul a distrus momentan 88 de locuințe din zonă, la aproximativ 150 de kilometri nord de orșul San Francisco.

Incendiul din Mendocino l-a depășit ca suprafață pe cel din Carr, produs la o distanță de aproximativ 160 de kilometri distanță.

Statul California se confruntă în acest an cu cele mai grave incendii de veetație din ultimii zece ani, în ceea ce privește suprafața afectată, a declarat Scott McLean, șeful CalFire.

„Incendiile acestea sunt imprevizibile și exrem de periculoase. Au ucis oameni, sunt criminali. Se duc prin tine, pe lângă tine, peste tine”, a adăugat McLean.

Citește și: Mexic: Unsprezece persoane au fost ucise în orașul Ciudad Juarez

Patru pompieri au murit încercând să stingă incendiile de pe teritoriul statului California.

În timpul unor zile cu vânt redus, pompierii au făcut progrese în stingerea incendiilor, dar situația se va înrăutăți pe perioada weekendului din cauza unui cod roșu de vânt.

Pompierii din 16 state americane participă la operațiunea din California. Peste 3.200 de pompieri încearcă să stingă incendiul din Mendocino.

Incendiul Carr este stins în proporție de 39%. Acesta a distrus peste 1.500 de case și peste 54.100 de hectare de teren, fiind al șaselea cel mai distrugător incendiu din California.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.