Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu intervine în DEZVĂLUIRILE celor de la Rise Project: Șeful Senatului a identificat miza

Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a reacționat în urma unui articol prezentat de jurnaliștii de la Rise Project în care se vorbește despre presupuse fapte ilegale comise de Liviu Dragnea. Miza ar fi fost firma Tel Drum.

Rise Project titrează că dezvăluirile lor ”dezgroapă și zorii prieteniei dintre președinții de azi ai Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, adică tandemul politic care guvernează țara. A început în 2005 cu 257 de miliarde de lei vechi pe care Tăriceanu i le-a dat lui Dragnea pe mână. Primul era premier, celălalt conducea Consiliul Județean, iar în Teleoman erau inundații grave în acel an. Apa spulberase un pod pe care tocmai îl reparase firma Tel Drum. A fost o lucrare fictivă, scriu ofițerii DGPI, dar pe fondul calamităților naturale, Tăriceanu i-a alocat banii lui Dragnea cu titlu de forță majoră. Asta a permis negocieri cu o singură sursă, evitarea lictațiilor publice, până când fondurile au ajuns la Tel Drum – constatau ofițerii DGPI.”

Citește și: Cine este, de fapt, deputatul care protestează împotriva Laurei Codruța Kovesi

Conform lui Tăriceanu, faptele prezentate de Rise Project sunt neadevărat. În acel an, 2005, el și Dragnea nu se cunoșteau și, în plus, nu ar fi dat bani unei firme ce ar fi fost condusă de un adversar din Opoziție, cum era Dragnea pe atunci, șef al CJ Teleorman. Miza, spune Tăriceanu, e Liviu Dragnea, dar și el.

”Au fost inundaţii. Guvernul a alocat bani pentru toate lucrările sau, mă rog, pentru o parte din lucrările afectate din toată ţara, nu într-un singur judeţ. Iar prim-ministrul nu stă să aloce fonduri pentru un obiectiv pe care îl indică raportul respectiv - un pod din judeţul Teleorman. Sunt ministerele de linie care se ocupă cu identificarea obiectivelor care trebuiesc reparate după inundaţii, pot să vă dau câteva exemple: de exemplu, Ministerul Educaţiei ne trimitea lista cu şcolile, grăndiniţele, spaţiile de învăţământ care au fost afectate, Ministerul Sănătăţii - cu infrastructura spitalicească, Ministerul Transporturilor lista cu drumurile. Toate aceste informaţii erau colectate la Ministerul Administraţiei şi Internelor, care făcea în final sumarul acestor obiective şi propunea alocările de fonduri. Aşa încât pot să vă spun în concluzie că dacă toate documentele făcute de Rise seamănă cu acesta, înseamnă că e o calitate jurnalistică jalnică. Nu are nimic de-a face cu jurnalismul, ci cu o intenţie evidentă de distorsiune a realităţii şi cu intenţia evidentă de a-l pune probabil în primul rând, nu vreau eu să mă consider piesa principală în acest puzzle, pe domnul Dragnea într-o lumină defavorabilă şi sigur, în această operaţiune, dacă se poate să fiu şi eu inclus, nu ar strica, nu?

Citește și: Surpriză! Ce companie românească a înregistrat cel mai mare profit anul trecut

Cei de la Rise Project, care dau publicităţii un aşa-zis document furnizat de un serviciu de informaţii, dar acest document nu este certificat că ar fi furnizat de un serviciu de informaţii, punctul unu. Şi acest aşa-zis document conţine tot felul de legături aluzive care nu au niciun fel de suport în realitate. Am citit informaţia care a apărut, am aflat că în 2005 se conturau zorii prieteniei între mine şi domnul Dragnea. Pot să vă spun că în 2005 nu-l cunoşteam pe domnul Dragnea, nici nu l-am cunoscut în 2005, nu ştiu dacă ştiam la vremea respectivă cine este preşedintele Consiliului Judeţean la Teleorman, eu eram în majoritatea politică de la acea dată, domnul Dragnea era în opoziţie.

Eu nu ştiu dacă nu sunt informaţii luate de colo şi de dincolo, puse cap la cap, informaţii neverificate aşa cum v-am spus. Pentru că în primul rând, eu nu-l cunoşteam pe Dragnea, dânsul era atunci în opoziţie. Cel mai probabil nu ar fi fost favorizat ca reprezentant al opoziţiei într-o situaţie în care fondurile guvernamentale urmau să fie alocate. Ca să fim realişti şi să ne raportăm la realităţile din acea perioadă.

Citește și: Surpriză! Ce companie românească a înregistrat cel mai mare profit anul trecut

Probabil că această notă Poliţia trebuia s-o înainteze dacă aveau informaţii certe în această privinţă, că s-ar fi petrecut anumite ilegalităţi, trebuiau să le înainteze aceste note către Procuratură, care urma să facă ancheta şi să descopere care este încălcarea legalităţii şi, dacă nu este încălcarea legalităţii, să închidă un dosar sau o anchetă.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.