Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu s-a plâns la Bruxelles: Ce i-a spus lui Jean-Claude Juncker

agerpres
Juncker si Tariceanu

Preşedintele Senatului şi copreşedinte al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că în discuţia de la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a spus acestuia că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) face ca România să nu fie egala celorlalte ţărie ale UE.

"Am discutat la Bruxelles despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, am discutat cu presedintele Juncker foarte deschis şi foarte sincer, pentru că ne cunoastem de peste zece ani, ne cunoaştem din anul 2005, este o relaţie cordială între noi, pe care am folosit-o în sensul bun, cerându-i în mod explicit şi, de altfel, preşedintele Comisiei Europene mi-a spus ieri că ceea ce îşi doreşte şi propunerea pe care el a făcut-o şi a reiterat-o ieri este că în perioada mandatului domniei sale Mecanismul de Cooperare şi Verificare să fie încheiat cu România. I-am spus cu toată sinceritatea că eu consider că acest mecanism de cooperare şi verificare face ca România să nu se găsească alături, în mod egal, de celelalte ţări ale UE", a relatat Tăriceanu, într-o intervenţie telefonică la postul Antena 3.

Citește și: DESPĂRȚIRE-ȘOC între vedete

Preşedintele Senatului a adăugat că "la Bruxelles au început să aibă semne de întrebare" despre "abuzurile şi excesele şi derapajele care au loc în România în justiţie".

"La Bruxelles au început să aiba semne de întrebare, pentru că primesc informaţii despre abuzurile şi excesele şi derapajele grave care au loc în România în justiţie, care încalcă drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, care încalcă dreptul la propria imagine, care încalcă prezumţia de nevinovăţie. Sunt la curent cu tot ceea ce s-a discutat în ultima perioadă la noi, cu protocoalele secrete cu DNA şi cu Serviciile, cu câmpul tactic dezvoltat în justiţie până în instanţă. Să nu credeţi cumva că aceste lucruri nu le ştiu", a susţinut liderul ALDE.

Citește și: PORNOGATE la vârful țării!

De asemenea, Tăriceanu a mai menţionat că pe 11 mai preşedintele Comisiei Europene va veni la Bucureşti şi se va adresa Parlamentului României, în contextul dezbaterii referitoare la viitorul UE.

"Pe 11 mai preşedintele Comisiei doreşte să se adreseze într-o şedinţă comună Parlamentului României şi sigur că, în contextul în care se discută despre viitorul Europei, în contextul în care fiecare încearcă să îşi aducă o contribuţie pentru a defini mai bine soluţia pentru viitor a UE, cred că această alocuţiune pe care o va rosti şi întâlnirile pe care le va avea preşedintele Comisiei sunt extrem de utile", a mai afirmat Tăriceanu.

Citește și: Nou dosar de corupție pentru Elena Udrea în urma denunțului fostei șefe AEP/ SURSE

În contextul vizitei efectuate la Bruxelles, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a întâlnit şi cu Vera Jourova, comisarul european pentru justiţie, printre subiectele abordate aflându-se evoluţiile recente ale sistemul judiciar din România şi perspectivele de finalizare a MCV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.