Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cămătarii din Mureș cereau o dobândă de până la 100%: Poliția a făcut 43 de percheziții domiciliare; 6 persoane au fost reținute

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au efectuat 43 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de formarea unei grupări specializată pe camătă, care oferea împrumuturi cu dobândă lunară cuprinsă între 7% şi 100%, arată Agerpres.

"Membrii grupării, în mod coordonat şi fiecare având un rol bine stabilit, au procedat la acordarea, în mod repetat, de împrumuturi cu dobândă situată între 7 % şi 100% pe lună, către zeci pe persoane de pe raza judeţului Mureş, totalizând peste 500.000 euro. Pentru împrumuturile având la bază sume semnificative de bani, erau încheiate contracte de garanţii imobiliare, în care deseori era prevăzută o sumă net superioară celei acordate efectiv pentru a fi acoperită din punct de vedere aparent legal şi dobânda percepută. Pentru sumele de bani care nu erau semnificative, erau deseori gajate, în fapt, diferite bunuri mobile", se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

Procurorii au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 6 inculpaţi şi măsura controlului judiciar faţă de alţi 4 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi spălarea banilor.

În cursul zilei de vineri, inculpaţii reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

IPJ Mureş a precizat, vineri, că în urma percheziţiilor au fost ridicaţi 88.600 de lei, 183.890 de euro, 4.528.000 de forinţi şi o serie de dispozitive de stocare.

"La data de 8 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Târgu Mureş, au efectuat 43 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de formarea unei grupări infracţionale organizate, specializată pe camătă, în judeţul Mureş. Din cercetări a reieşit că, din anul 2019 şi până în prezent, membrii grupării ar fi acordat, în mod coordonat, zeci de împrumuturi către diverse persoane, iar, pentru fiecare împrumut, ar fi solicitat între 7% şi 100% dobândă lunar, în funcţie de cuantumul sumei împrumutate. În urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 88.600 de lei, 183.890 de euro, 4.528.000 de forinţi, 15 telefoane mobile, 3 memory stick-uri, 1 laptop, 1 hard extern, 2 arme airsoft, înscrisuri, contracte de garanţie imobiliară şi contracte de împrumut", a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

Citește și: VIDEO - Alertă la Marea Neagră: doi scafandri se află în stop cardio-respirator; medicii îi resuscitează

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Harghita, al lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi "Regele Ferdinand I" Târgu-Mureş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.