Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera de Comerţ, AVERTISMENT DUR către Guvern după atacul la multinaţionale: 'Dacă pleacă, se stinge lumina în economie...'

camera de comert

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) trage un semnal de alarmă şi lansează un avertisment către Guvern. Mihai Daraban spune că este ferm convins că în cazul în care companiile multinaționale decid să-și închidă afacerile din România, economia va intra în stare de șoc. "Multinaționalele, dacă se retrag din România, închidem lumina țării. Nu cred că este un subiect cu care ne putem juca. Sunt mari angajatori, mari plătitori de taxe și impozite, nu cred că aceste multinaționale să se înscrie într-o escală a populismului", a avertizat Mihai Daraban.

Citeşte şi: ÎCCJ a DECRETAT: Puiu Popoviciu, 'organizatorul din umbră' al ilegalităţilor din dosarul Băneasa (motivare)

"Primii zece clasaţi în Top sunt 12.377 de companii, vă spun acest lucru deoarece aceştia reprezintă 1,9% din numărul total de societăţi comerciale aflate în funcţiune şi active la Registrul Comerţului. Este un paradox. Aceşti 1,9%, ca număr, aceşti 12.377, au o cifră de afaceri totală de aproape 150 de miliarde de euro. Cu alte cuvinte, 57% din cifra totală de afaceri a tuturor societăţilor care au depus bilanţul pentru anul 2016, deci iată că 1,9% din numărul societăţilor active şi în funcţiune, reprezintă aproape 60% din cifra de afaceri totală. Acest lucru spune foarte mult despre polarizarea economiei româneşti. Trebuie să ne pună pe gânduri acest lucru. Avem un mediu de afaceri bazat foarte mult pe microîntreprinderi.  Este o realitate pe care noi am încercat să o supunem atenţiei Guvernului României, pentru că guvernanţii trebuie să plece de la aceste adevăruri când trag concluzii şi iau decizii despre ce cred dânşii că e mai bine sau mai rău pentru mediul de afaceri", a precizat Mihai Daraban la cea de-a XXIV-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor.

Preşedintele CCIR a apreciat că din cauza informaţiilor vehiculate în ultimele luni şi concretizate "prin ordonanţa de urgenţă de ieri, mediul de afaceri a făcut, în această perioadă, doar simulări".

Acesta a făcut apel către guvernanţi şi i-a îndemnat pe aceştia să se uite peste cifrele oficiale care arată care sunt exportatorii din România.

Citeşte şi: Semnal de ALARMĂ de la INS: Preţurile EXPLODEAZĂ după ce rata anuală a inflaţiei a atins cel mai mare nivel din august 2013

„O spun cu tristeţe: deşi avem 21.880 de exportatori în România, primii 100 fac 49% din exportul României. Cu tristeţe o spun că în primii 100 sunt doar şase firme româneşti. Să ne închipuim ce înseamnă lipsa capitalului străin în acest segment al exportului! Cred că lucrurile trebuie privite şi prin prisma clasamentelor UE - ultimul loc la inovare-cercetare, pe penultimul loc la productivitatea muncii şi la digitalizarea administrativă", a afirmat Preşedintele CCIR.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a premiat, joi, 9 noiembrie 2017, cei mai performanţi oameni de afaceri din România, în cadrul Galei Topului Naţional al Firmelor, ediţia a XXIV-a, la Centrul Expoziţional Romexpo. Premiile de excelenţă au revenit, în acest an, companiilor Automobile Dacia SA pentru cea mai mare cifră de afaceri înregistrată în 2016, Aramis Invest SRL pentru cel mai mare volum la export în 2016, Hidroelectrica pentru cel mai mare profit, Dedeman SRL pentru cel mai mare angajator cu capital privat integral românesc, Băncii Transilvania pentru cea mai mare valoare tranzacţionată la BVB, Conpet SA pentru cel mai mare randament al dividendului la BVB.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Parchetul General a CLASAT dosarul legat de înregistrările cu Kovesi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.