Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera de Comerț îi răspunde Cristinei Prună: 'Persistă în același fake news și repetă cu obstinație același mesaj'

Facebook.com
Cristina Prună

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Cristina Prună (USR) cataloghează transferul terenului de la Romexpo din proprietatea statului în proprietatea Camerei de Comerț și Industrie (CCIR) drept un „tun imobiliar”. Reprezentanții CCIR susțin însă că Prună minte.

„Doamna Cristina Prună și “golănelile politice”

Scrie doamna Prună pe Facebook că dânsa și “colegii săi din USR nu pot fi de acord cu golănelile politice”. I-am mai citat și în trecut limbajul colorat și, iată că și în prezent, doamna deputat persistă.

Persistă în același fake news, repetă cu obstinație același mesaj – “terenul de la Romexpo nu poate fi cedat Camerei ... României”.

Dacă ne gândim la onorabilitatea și competența doamnei Prună din condiția de deputat în Parlamentul României, presupunem că, cel puțin până acum, stimata doamnă a înțeles că terenul “Romexpo” este administrat de Camera României încă de la începutul anilor ’70. Și mai credem și că a înțeles că încă 32 de ani, de azi înainte, terenul este administrat și folosit gratuit de aceeași Cameră. Știe și că folosința deși gratuită, este limitată, în sensul că altceva decât este acum pe teren nu se poate construi în următorii 32 de ani. Cu toate astea, mesajul doamnei Prună e același – terenul nu poate fi cedat Camerei.

Statul are terenul, dar nu are banii pentru dezvoltare. Camera României propune o investiție privată, de 2.87 miliarde de euro, dar are nevoie de teren. Doamna deputat “susține dezvoltarea și valorificarea terenului”, însă terenul nu poate fi cedat Camerei.

Probabil că doamna deputat știe și faptul că dacă statul ar lua terenul Camerei, înainte de a-l vinde, ar trebui să despăgubească Camera și Romexpo cu cel puțin o sumă egală cu valoarea vehiculată a terenului. Probabil că pentru doamna deputat nu contează atât timp cât statul despăgubește și nu dânsa.

Încă de anul trecut din septembrie, statul, adică Parlamentul, a fost de acord ca la Romexpo, Camera României să valorifice terenul printr-un proiect de dezvoltare urbană durabilă. Președintele a cerut garanții suplimentare pentru realizarea proiectului. Astăzi, Parlamentul le-a furnizat, și urmează să ia în dezbatere din nou proiectul de lege. Camera României nu are voie să vândă terenul și este obligată, prin proiectul de lege revizuit, să dezvolte terenul de le Romexpo. În felul acesta, în câțiva ani, la Romexpo va fi altceva decât este acum. Detaliile proiectului sunt publice pe noulromexpo.ro. De vreo doi ani.

Le știe și USR. La fel și doamna deputat Cristina Prună.

Însă dânsa, alături de colegi din USR, alege cuvintele tari, dar goale.

Dacă au o contraofertă pentru terenul Romexpo, îi rugăm să o prezinte, măcar pe Facebook”, au precizat reprezentanții CCIR.

Ce spunea Cristina Prună:

„În timp ce românii așteaptă sărbătorile de iarnă, noua coaliție se pregătește de finalizarea tunului imobiliar de la Romexpo. Mâine va intra în dezbaterea Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților proiectul care dă gratuit unei entități private 46 ha de teren aflate într-una din cele mai scumpe zone a Bucureștiului.

În campania electorală de anul trecut, majoritatea parlamentarilor au votat legea care dădea cu titlu gratuit terenul de la Romexpo din proprietatea statului în proprietatea Camerei de Comerț și Industrie (CCIR). USR a votat împotrivă atunci și am atacat legea la CCR, fără câștig de cauză.

USR i-a cerut mai apoi președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea și să o retrimită parlamentului pentru reexaminare, ceea ce s-a și întâmplat. Practic, legea nu a fost adoptată în perioada fostei guvernări PNL-USR-UDMR din cauza opoziției noastre. Imediat ce s-a format noua coaliție legea a fost adoptată de Senat, iar mâine va intra în dezbaterea Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților. Se forțează adoptarea ei chiar înainte de sfârșitul acestui an, când românii vor fi deja ocupați cu alte subiecte. Este parte a stilului ”tradițional” în care PSD și PNL înțeleg să facă politică.

Alături de colegii mei din USR ne-am opus din prima zi acestui tun imobiliar. Am spus de nenumărate ori: susținem dezvoltarea și valorificarea acestui teren, dar nu putem fi de acord cu golăneli politice. Proprietatea statului, adică a tuturor românilor, nu poate fi cedată pur și simplu sub forma de cadou, gratuit. Nici Camerei de Comerț și Industrie a României și nici altcuiva. Vorbim de 46 de hectare aflate într-o zonă centrală a orașului, cu valoarea de aproximativ 500 de milioane de euro. Altfel, actuala coaliție se gândește să introducă tot felul de taxe noi pe umerii românilor sub numele de “solidaritate”, dar când vine vorba de valorificarea avuției statului, vechea clasă politică e solidară intereselor obscure de partid.

Este un nou exemplu a ceea ce unește în fapt PSD și PNL, dincolo de discursurile goale despre principii și valori de stânga și de dreapta: accesul la resursele statului”, a spus Cristina Prună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.