Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaților are prioritate votul prin corespondență în noua sesiune

camera-deputatilor

Camera Deputaţilor începe marţi o nouă sesiune ordinară cu un număr de 386 de deputaţi şi îşi propune ca principală prioritate legislativă adoptarea votului prin corespondenţă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea (PSD), afirma că în sesiunea parlamentară de toamnă o prioritate va fi, atât pentru el, cât şi pentru partidul pe care îl reprezintă, adoptarea legii votului prin corespondenţă.

Acesta preciza faptul că subiectul votului prin corespondenţă va fi tratat cu seriozitate în Parlament, explicând că este "un proiect esenţial pentru democraţia din România" şi anunţa că, săptămâna viitoare, va prezenta un set de principii părţilor implicate în elaborarea legii amintite.

Deputaţii au amânat în sesiunea trecută dezbaterile pe Codurile penale.

În schimb, Codul fiscal a fost adoptat de Parlament în prima sesiune, dar a fost retrimis spre reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis.

Parlamentul a fost convocat în sesiune extraordinară în perioada 24-26 august pentru rediscutarea Codului fiscal, dar parlamentarii au amânat luarea unei decizii pentru sesiunea ordinară. Amânarea a fost susţinută de toate partidele, convenindu-se totodată ca măsurile de relaxare fiscală să fie introduse etapizat.

Parlamentarii ar putea discuta şi vota în sesiunea din toamnă Legea achiziţiilor publice şi Legea salarizării, un proiect de lege privind veniturile personalului medical şi o iniţiativă legislativă privind interzicerea fumatului în spaţiile publice închise.

De asemenea, Televiziunea Română a lansat în dezbatere publică o propunere de proiect legislativ pentru organizarea şi funcţionarea serviciului public de televiziune, care ar putea ajunge pe masa Camerei Deputaţilor în această sesiune. Conform preşedintelui-director general al TVR, Stelian Tănase, documentul a fost trimis şi comisiilor parlamentare.

Proiectul prevede reorganizarea distinctă a Societăţii Române de Televiziune (SRTv) într-o nouă entitate: Serviciul Public de Televiziune (SPTv), plasat sub autoritatea unui Consiliu de Supraveghere a Misiunii Publice (CSMP).

Configuraţia Camerei Deputaţilor

Camera inferioară a Parlamentului numără şase grupuri parlamentare. Grupul parlamentar cel mai numeros este cel al PSD, cu UNPR în componenţă, şi cuprinde 182 de membri. Urmează Grupul PNL, care are în prezent 115 deputaţi. Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale şi cel al UDMR au în componenţă 17 deputaţi, cel al PC-PLR - 26, iar cel democrat şi popular - 11, potrivit site-ului Camerei.

În această vară, deputaţii Liliana Mincă şi Ştefan Dalca s-au înscris în UNPR, părăsind Grupul parlamentar Democrat şi Popular, fost PP-DD, iar deputatul social-democrat Aurel Vlădoiu a decedat, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.