Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania '40 de zile pentru viață', în Oradea şi peste 500 de oraşe din lumea întreagă

40

Cea mai mare mișcare pro-viață la nivel internațional, Campania 40 de Zile pentru Viață, începe in data de 25 septembrie până  in  3 noiembrie 2019 si este la prima ediție  în  Oradea. Bihorenii  se vor uni  în post, rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor. Campania se va desfășura în fața Maternității, pe str. Calea Clujului, nr. 50, în perioada 25 septembrie – 3 noiembrie 2019,  între orele 9,00 – 17,00.

Campania promovează cultura vieții și se desfășoară simultan, în perioada 25 septembrie – 3 noiembrie 2019, în Oradea și în peste 500 de orașe din  lumea intreagă. În țara noastră, la această editie, campania are loc la Cluj-Napoca, Gherla,  Năsăud si Oradea.

Participanţii doresc să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că populația României este în continuă scădere si din cauza numărului foarte mare de avorturi – un copil ucis prin avort la trei sarcini, că suntem pe primul loc în Europa și a doua țară  în lume la acest capitol, că a venit momentul încetării avortului în întreaga lume.

De asemenea, se doreşte conștientizarea opiniei publice cu privire la valoarea vieții intrauterine și atragerea atenției asupra consecințelor  avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești.

Pentru că fiecare ființă umană are dreptul la viață, conform  Declarației universale a Drepturilor omului, participanţii doresc să fie "o voce a copiilor români nenăscuți", cerându-i lui Dumnezeu să oprească avortul în Oradea și în România.

Campania are ca obiective - Conștientizarea tuturor concetățenilor că:

• Viața este un dar din partea lui Dumnezeu

• Sarcina este un privilegiu și o oportunitate

• Viața umană are valoare de la conceptie până la moarte

Prin post, rugăciune și veghe se doreşte:

• Atragerea atenției opiniei publice privind valoarea vieții și a faptului că avortul nu este o măsură contraceptivă

• Mobilizarea comunității în sprijinul dreptului la viață al celor nenăscuți

• Mobilizarea comunității la respectarea demnității umane

• Solicitarea intervenției lui Dumnezeu prin post și rugăciune

Coordonatorii locali al campaniei  sunt: Asociația „Precious Life”  si  Asociația „Precious Little Feet” Oradea, iar  campania este multiconfesională. „ Dorim sa fim o voce pentru cei fără voce - copilașii nenăscuți - și să mobilizăm societatea la sprijinirea concretă a femeilor aflate în criză de sarcină” este dorința organizatorilor.

Campania va însuma 40 de zile de veghe pașnică în rugăciune, desfășurată în spațiul public. Toți participanții la veghea pașnică vor fi rugați să semneze o declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență ca niște adevărați ambasadori ai lui Cristos.

40 de Zile pentru Viață este o inițiativă pașnică, foarte specifică și independentă, care se axează pe 40 de zile de post, rugăciune și veghe pașnică în fața clinicilor de avort și care are la bază o motivație educațională. Cadrul celor patruzeci de zile este preluat din numeroase exemple întâlnite de-a lungul istoriei biblice. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate peste 12.000 de vieți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.