Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campania de curăţenie Mănuşa de Aur - Aproximativ 5.000 de voluntari şi 28 de localităţi din zona Ţării Făgăraşului

Gabi Boholț
curatenie parc

Comunităţile din zona Ţării Făgăraşului au fost provocate să participe la campania de curăţenie „Mănuşa de Aur” şi, pe 17 aprilie, aproximativ 5.000 de voluntari au luat parte la acţiunea care a vizat 28 localităţi din regiune, potrivit news.ro.

Iniţiativa a aparţinut Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă şi Promovarea Turismului – Ţara Făgăraşului.

Pe 17 aprilie 2021, voluntari ai administraţiilor publice locale, biserici, şcoli, Asociaţii şi Fundaţii, ONG-uri  dar şi locuitori din Ţara Făgăraşului au luat parte la cea mai amplă campanie de curăţenie din zonă.

Acţiunea a constat în curăţarea/ igienizarea localităţiilor din zona Ţării Făgăraşului, a albiilor râurilor şi a spaţiilor verzi din vecinătatea localităţilor.

Citește și: BREAKING Sorina Pintea pierde PRIMUL MECI cu DNA

Campania a fost lansată pe 29 martie 2021, pe pagina de Facebook a Asociaţiei, sub forma unei provocări realizate cu ajutorul actorului Pavel Bartoş şi a cântăreţei Lora.

La această acţiune au luat parte Municipiul Făgăraş, oraşul Victoria şi 26 de comune din zona Ţării Făgăraşului, aproximativ 5000 de voluntari, care au avut ca obiectiv strângerea a peste 100 de tone de deşeuri.

„Mănuşa de Aur” este o iniţiativă care are scopul de a încuraja mai multe acţiuni de acest tip, de a creşte gradul de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezintă deşeurile şi de a încuraja schimbări de comportament.

„Este bine cunoscut faptul că, în fiecare an, milioane de tone de deşeuri ajung pe străzile din oraşe, la marginea drumurilor şi căilor ferate, în păduri, parcuri, în zone naturale protejate, în ape, pe plaje etc. Şi, în fiecare an, milioane de oameni se mobilizează în zonele lor pentru a participa la acţiuni voluntare de curăţenie. Ne-am alăturăm eforturilor făcute de societatea civilă pentru educarea publicului larg în domeniul protecţiei şi conservării mediului în România, în special privind provocarea conştientizării importanţei colectării selective a deşeurilor”, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Coordonatorii activităţii sunt  Ioana Radevici, directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ţara Făgăraşului, şi Ioani Florin, preşedintele asociaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.