Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când se va vota desemnarea în CSM a unui reprezentant al parchetelor de pe lângă judecătorii

magistrati

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis luni reluarea pe 21 septembrie a procedurii de desemnare în CSM a unui reprezentant din partea parchetelor de pe lângă judecătorii.

CSM a decis reluarea votului în urma contestaţiei formulate de procurorul de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, Alexandra Lăncrănjan.

Citește și: Dacian Cioloş:'Ar trebui să ne uităm dacă în trecut nu s-a vorbit prea mult şi s-a făcut prea puţin'

"Respect alegerea CSM care a decis să admită contestaţia şi să permită reluarea celui de-al doilea tur de scrutin pentru Parchetele Judecătoriilor pe data de 21 septembrie", a declarat luni Alexandra Lăncrănjan.

Referitor la Memorandumul luat în discuţie luni, Lăncrănjan a spus că îl consideră un demers democratic şi echilibrat şi a arătat că nici procurorii şi nici judecătorii nu vor încălca în vreun fel legea şi nici nu vor face în aşa fel încât cetăţenii să fie afectaţi de proteste.

"Este o modalitate de a spune că pentru sistemul judiciar condiţiile nu sunt excelente, că ele pot fi îmbunătăţite şi că alături de CSM, dar şi de colegii judecători şi procurori suntem singurii în măsură să găsim soluţiile şi să promovăm o justiţie într-adevăr de secolul XXI", a mai arătat Lăncrănjan.

Alexandra Lăncrănjan, procuror la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, candidează pentru un loc în CSM din partea parchetelor de pe lângă judecătorii şi a reclamat nereguli la scrutinul din 14 septembrie, când a fost desemnată câştigătoare contracandidata ei, şefa Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, Tatiana Toader.

Lăncrănjan reclama în contestaţia depusă la CSM că Tatiana Toader a fost declarată câştigătoare după ce iniţial a fost egalitate de 81 la 81 de voturi, iar în cele din urmă un vot anulat a fost validat în favoarea şefei PJS 2, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.