Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Când trebuie schimbate anvelopele pentru iarnă: iată ce spune legea

Automarket
anvelope

Când trebuie schimbate anvelopele pentru iarnă: iată ce spune legea

Odată cu apariția frigului, anvelopele de iarnă revin în actualitate. Potrivit legii, schimbarea lor nu depinde de un anumit interval de timp sau o perioadă anume a anului, ci de starea vremii, informează Rador Radio România.

Polițiștii mureșeni recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Recomandările Poliției

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mure, Alexandra Luca: Înainte de a pleca, informaţi-vă despre condiţiile meteo şi starea drumurilor. Luați în calcul folosirea rutelor alternative, Dacă partea carosabilă este alunecoasă pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor, nu trebuie bruscate comenzile. Este prevăzută sancționarea conducerii autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă. Amenda e prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1305 și 2900 lei), iar sancțiunea contravențională este însoțită și de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.

Polițiștii subliniază că anvelopele de iarnă se identifică prin prezența pe laterale a literelor M si S, însă fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripția ”all season”.

Unii șoferi preferă cauciucurile de iarnă mai ieftine, alții spun că siguranța în trafic e prioritară și le cumpără pe cela mai scumpe, premium.

Potrivit reprezentanților service-urilor, există unele mărci de pneuri de iarnă care, chiar dacă sunt mai ieftine, acoperă siguranța utilizatorilor.

Prețul unei anvelope este între 220 de lei la 450 de lei una premium.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.