Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Candidatul PSD Alba la Senat, Călin Matieş: 'Va trebui doar să mergem la vot şi să penalizăm acest Guvern, care nu iubeşte producătorul român'

ansvsa.ro
Călin Matieş, PSD Alba candidat

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România, Călin Matieş, candidat din partea Partidului Social Democrat (PSD) Alba la Senat, a criticat faptul că pieţele agroalimentare care funcţionează în spaţii închise nu au fost redeschise, iar producătorii sunt obligaţi astfel să stea în frig, informează AGERPRES.

"Au trecut două săptămâni de când Parlamentul a votat pentru redeschiderea pieţelor. Au trecut două săptămâni de când Guvernul României nu ţine cont de acest vot. Au trecut 10 zile de când acest proiect a ajuns pe masa domnului preşedinte Iohannis şi nu se ţine cont de el", a declarat Călin Matieş, într-o conferinţă de presă.

Social-democratul a susţinut conferinţa în aer liber, deoarece a vrut, potrivit acestuia, să fie "solidar" cu cu cei care vând în momentul de faţă în pieţe, în frig.

Citește și: Țările Uniunii Europene ar putea începe vaccinarea anti-COVID-19 în 2021

"Ştiu că nu le este uşor, este foarte greu. (...) Aş vrea să îmi scop pălăria, clopul în faţa producătorilor români, în semn de respect pentru ei", a spus Matieş, care s-a prezentat la conferinţă îmbrăcat în costum popular specific unei zone a judeţului Alba.

El a mai spus că se "luptă" de 20 de ani ca preşedinte de asociaţie, ca preşedinte de federaţie naţională pentru susţinerea producătorului român, pentru agricultorii români, pentru afacerile mici de familie, dar că nu a întâlnit "nicio altă perioadă aşa de grea" pentru aceştia.

"Nu ştiu de ce acest Guvern a declarat că pieţele sunt 'zona zoster', sunt zone care sunt un pericol de infectare a cetăţenilor români", a adăugat acesta.

Citește și: Marea Britanie și Canada au încheiat un acord comercial post-Brexit

El a susţinut că cei care vând în pieţe spun că "acest Guvern a reuşi să pună în mintea consumatorului ideea că pieţele sunt focar de infecţie, că produsele româneşti vândute în pieţe pot să fie un factor de infecţie, un factor de transmitere a bolii şi, de aceea, nici măcar clienţii nu mai vin în aceste locuri".

Social-democratul a mai declarat că "PSD este singurul partid care susţine consumul de produse româneşti", rugând electoratul ca, în data de 6 decembrie, "să facă revoluţia producătorului român".

"Nu va trebui să ieşim în stradă, nu va trebui să purtăm pancarte, va trebui doar să mergem la vot şi să penalizăm acest Guvern, care (...) nu iubeşte producătorul român, nu iubeşte agricultorul român, nu iubeşte afacerile de familie", a transmis candidatul PSD la Senat.

Citește și: Donald Trump cere încă o renumărare a voturilor în statul Georgia

El şi-a încheiat conferinţa de presă, în care i-au fost alături doi producători din Munţii Apuseni, punând jos pe o desagă o pâine de casă, o funie de ceapă, slănină şi caş, declarând că astfel ar vrea Guvernul să fie vândute produsele.

"Acest Guvern vrea ca noi, producătorii români, să ne vindem produsele în poziţia cerşetorului, pe marginea drumului sau pe marginea pieţei, noi ar trebui să ne vindem produsele fără să avem parte de un spaţiu civilizat, un spaţiu igienic şi în condiţii civilizate", a conchis Călin Matieş.

Conform Hotărârii nr. 52 a CNSU, activitatea pieţelor agroalimentare în spaţii închise, târgurilor, bâlciurilor, pieţelor mixte şi volante şi a talciocurilor a fost suspendată începând din 9 noiembrie pentru a preveni infectarea cu COVID-19.

În 10 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat amendamentul PSD potrivit căruia, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară. Amendamentul a fost introdus în proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.