Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canelo Alvarez a fost prins dopat și a fost suspendat

canelo alvarez

Boxerul mexican Saul "Canelo" Alvarez, depistat pozitiv cu clenbuterol, a fost suspendat provizoriu de Comisia sportivă a statului Nevada, informează lequipe.fr, care citează AFP. El va fi audiat în acest caz la 10 aprilie.

"Alvarez a fost suspendat cu titlu provizoriu de comsia sportivă a statului Nevada, în urma rezultatelor analizelor eşantioanelor care au relevat prezenţa clenbuterolului", a anunţat Bob Bennett, directorul general al comisiei care supervizează meciurile de box care au loc în Las Vegas.

Golden Boys, compania care îl manageriază pe Alvarez, a precizat că va prezenta în faţa comisiei un dosar în favoarea boxerului.

"De la începutul carierei lui, el a fost controlat de peste 90 de ori, iar toate testele au fost negative şi nu ar lua intenţionat substanţe interzisă", a afirmat Stefan Friedman, directorul Golden Boys, scrie news.ro.

Sportivul mexican s-a supus voluntar unui test antidoping, care a relevat substanţa interzisă în corpul lui. Alvarez spune că a consumat carne contaminată. În Mexic, folosirea, ilegală, a unui mix ce conţine clenbuterol este des întâlnită în creşterea animalelor, cu scopul de a produce o carne mai slabă.

Alvarez ar urma să-l întâlnească pe campionul mondial la categoria mijlocie Ghenadi Golovkin din Kazahstan, la 5 mai. În urma controlului pozitiv, Saul Alvarez a părăsit Mexicul, pentru se va antrena în SUA, unde este supus altor teste antidoping.

"Uitaţi povestea cu carnea contaminaă. A trişat, a folosit substanţe interzise şi toată lumea acţionează ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplate", a fost reacţia lui Golovkin, după ce Alvarez a fost depistat pozitiv.

Numeroşi sportivi mexicani, printre care şi portarul Guillermo Ochoa, au fost depistaţi pozitiv cu clenbuterol. În 2011, la Cupa Mondială under 17, peste 100 de fotbalişti au ieşit pozitiv la această substanţă interzisă. Ei nu au fost suspendaţi.

În vârstă de 27 de ani, Alvarez are 49 de victorii, două meciuri încheiate la egalitate şi numai o înfrângere, în faţa lui Floyd Mayweather, în 2013. Mexicanul a luptat în septembrie trecut cu Golovkin, pugilist neînvins şi deţinător al titlurilor unificate WBC, WBA, IBF şi IBO, iar partida s-a încheiat cu o controversată egalitate. Cei doi au convenit să lupte din nou, în mai.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.