Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caniculara vară politică

Sau nu. Deși suntem la doar câteva săptămâni de la momentul alegerilor locale, deși acele alegeri ar fi trebuit să reprezinte un punct de pornire pentru niște analize serioase și decizii pe măsură, clasa politică românească, așa cum numai ea poate, a pus batista pe țambal, și-a luat puradeii și nevestele și au declarat închis sezonul de politică. Destinația tuturor, logic, vacanța. Oriunde ar fi ea.

Ca atare, deși titlul v-ar putea crea impresia că urmează să asistăm la niște luni iulie și august incredibil de agitate politic, îmi pare rău să vă dezamăgesc, lucrurile nu stau deloc așa. Să sperăm că vom avea motive de agitație și de bucurie de la echipa națională de fotbal. Dar să ne uităm un pic prin ograda principalelor partide:

PSD:

- Câștigători fără echivoc ai alegerilor locale, pesediștii au rezolvat și cu problema președintelui Camerei Deputaților, Valerică Zgonea fiind decapitat mișelește. I-au pus pofta în cui și lui Ponta, cel ce se visa pe cai mari iar și au renunțat și la o moțiune de cenzură împotriva lui Cioloș. Așa cum declara chiar președintele PSD, Liviu Dragnea, pentru mulți dintre ei urmează o vară liniștită. Și încă în libertate.

PNL:

- La liberali lucrurile păreau că se amorsează pentru o adevărată implozie.  Chiar dacă oamenii ieșeau public pe unde puteau să anunțe că au obținut cele mai bune rezultate din istorie, realitatea de la negocieri pentru majoritățile din CJ-uri și mai ales situația de la București prezentau lucrurile pe dos. Liberalii s-au repliat repede, au dat afară doi gălăgioși, pe Bodea și Paleologu și s-au pus să facă negocieri cu cel mai detestat partid politic, UNPR, pentru a candida împreună la alegerile din toamnă. Răutăcioșii ar spune că PNL își pregătește sinuciderea politică.

USB:

- Nicușor Dan și Clotilde au dispărut. Pe bune, după câteva zile agitate în care au contestat peste tot pe unde au putut rezultatele de la sectorul 1, usebiștii par a fi intrat deja într-o binemeritată vacanță, probabil pe la Vama Veche..

PMP:

- Vară răcoroasă pentru Comandante Băsescu. Cel puțin pentru o parte din familia sa. Cu fratele încarcerat, cu Bucureștiul lăsat să se deștepte sau să facă tic-tac pe mâinile lui Turcescu, vara PMP-ului e una tristă. Probabil nu au bani de vacanță, ca atare vor sta acasă să se certe cu Kovesi și Coldea.

Și apoi ne vom trezi cu toții că a venit septembrie și că aceste partide vor veni să ne ceară votul, vorbindu-ne despre înnoire, despre integritate, despre viitor, despre veri din ce în ce mai frumoase..ce ironie, nu?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.