Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cantitatea de gaz de șist din Regatul Unit poate fi de câteva ori mai mică decât s-a estimat anterior

gaze de sist

Cantitatea de gaz de șist din Regatul Unit poate fi de câteva ori mai mică decât s-a estimat anterior, a sugerat un nou studiu publicat săptămâna aceasta, scrie sputnik.

Studiul britanic geologic a prezis într-un raport din 2013 că ar putea exista 1.300 de trilioane de metri cubi de gaz de șist în țară, estimat pe o perioada de 50 de ani.

Însă, noi cercetări ale Bowle Shale de către corpul geoscientific și de la Universitatea din Nottingham au descoperit că ar putea deține doar o parte din cantitățile de gaz prevăzute.

"Extrapolând descoperirile noastre în întregul sist de Bowland, PIB-ul maxim [gaz în loc] echivalează cu rezervele potențial recuperabile din punct de vedere economic cu mai puțin de 10 ani din consumul curent de gaz britanic", arată studiul.

Studiul, publicat marți în jurnalul Nature Communications, a fost respins de producătorul britanic Cuadrilla. Acesta a cerut să aștepte rezultatele forajelor sale pentru a afla gazul real.

"Cuadrilla continuă cu determinarea capacității rezervelor de șist din Marea Britanie prin singurul mijloc posibil, care este să forati, să fracturați hidraulic și să testați debitul de gaze din puțuril.

Rezultatele noastre timpurii sunt foarte încurajatoare," a spus acesta.

Fracking-ul, care este un proces de injectare a unui amestec de presiune înaltă de apă și substanțe chimice în roca de șist pentru extragerea gazelor, a ridicat îngrijorari cu privire la cutremurele de pământ și impactul asupra mediului, ceea ce îngreunează companiile să obțină autorizații de foraj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.