Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Captură de senzaţie a serviciilor secrete turce: Au arestat, în Sudan, un 'finanţator' al lui Gulen

catuse

Serviciile de informaţii turce l-au repatriat luni în Turcia pe un om de afaceri acuzat că ar fi ''un finanţator'' al reţelei clericului Fethullah Gulen, după ce l-au capturat în cursul unei operaţiuni comune în Sudan, a indicat agenţia de presă Anadolu, citată de AFP. Memduh Cikmaz, prezentat drept unul dintre principalii ''finanţatori'' ai mişcării lui Gulen, a fost arestat în Sudan, la o dată neprecizată, în cursul unei operaţiuni comune a serviciilor secrete turce (MIT) şi sudaneze (NISS), potrivit Anadolu, conform Agerpres.

După ce a fost interogat la faţa locului, spionii turci l-au adus pe Cikmaz luni în Turcia, a precizat agenţia, care l-a calificat pe omul de afaceri drept ''casa de bani'' a mişcării lui Gulen. Ankara îl acuză pe Gulen că a fost instigatorul tentativei de puci din 15 iulie 2016. Gulen, fost aliat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, dar devenit acum inamic, a negat orice implicare în puciul eşuat. După puci, autorităţile turce au lansat epurări de o amploare fără precedent şi îi ''vânează'' pe presupuşii partizani ai lui Gulen în Turcia şi în străinătate. Potrivit Anadolu, MIT a înfiinţat o echipă specială ce se ocupă de presupuşii gulenişti care s-au refugiat în străinătate.

Cikmaz a fugit în Sudan în ianuarie 2016 şi este suspectat că a continuat în exil să faciliteze ajungerea de fonduri la reţeaua gulenistă, a precizat agenţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.