Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care este cea mai MURDARĂ apă de pe litoralul românesc

litoral

Nu înghiţiţi apă de mare şi aveţi grijă la copii! Sunt sfaturile specialiştilor din Constanţa, care au verificat calitatea apei de îmbăiere.

Apa mării este în anumite zone de pe litoralul românesc plină de bacterii E.Coli. Medicii atrag atenţia că turiştii pot pleca acasă cu boli digestive grave dacă înghit din greşeală apa mării. Cei mai expuşi sunt copiii. Turiştii din staţiunea Costineşti se scaldă într-o mare foarte murdară. În această zonă, concentraţia de bacterii este cea mai mare de pe întreg litoralul românesc. La polul opus, cea mai curată este între Mamaia şi Năvodari.

Turcia nu acceptă compromisuri: SCRISOARE adresată SUA

„Aici avem o probă fără bacterii coliforme şi Escherichia Coli şi aici o probă cu Escherichia Coli”, arată probele dr. Camelia Cristu, medic de laborator la DSPJ Constanța, informează Digi24.

Avertismentul dur al specialiştilor: Gestul care te poate îmbolnăvi de cancer ovarian

Între stațiunea Mamaia și Năvodari este cea mai bună apă pentru îmbăiere, conform raportului făcut de DSP Constanța. Asta pentru că această apa este puțin mai rece, iar bacteriile nu supraviețuiesc foarte mult timp.

Specialiştii analizează apa mării de două ori pe lună. Începând din acest an, rezultatele sunt trimise şi Comisiei Europene, iar ştacheta e foarte ridicată când vine vorba de standardele care trebuie respectate. Dacă până anul trecut România accepta o concentraţie cu E.coli de 2.000 de unităţi la 100 de mililitri de apă, Uniunea Europeană impune acum o concentraţie de 20 de ori mai mică!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.