Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care sunt temele principale care vor fi discutate la DAVOS

davos-world-economic-forum2012

davos-world-economic-forum2012Lideri politici din întreaga lume, precum și afaceriști și artiști se reunesc începând cu seara zilei de marți, 19 ianuarie, la conferința anuală a Forumului Economic Mondial (DAVOS) întinsă pe durata a patru zile. Printre temele de discuție se regăsesc subiecte precum evoluția roboticii, terorismul și criza imigranților, dar și schimbările climatice.

Evoluția roboticii înseamnă pentru unii dintre participanții Forumului Economic Mondial noi oportunități de afaceri. În acest context, Satya Nadella de la Microsoft și  Sheryl Sandberg, reprezentanta Facebook, vor dezbate modalitățile prin care noua revoluție industrială poate îmbunătăți industria și în final, societatea, conform The Guardian.

Despre terorism și criza imigranților vor discuta liderii politici împreună cu șefii organizațiilor umanitare, generând soluții despre integrarea mai bună a imigranților. Reprezentantul UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, și ministrul francez Emmanuel Macron vor discuta și despre cele mai recente atacuri teroriste.

Despre variațiile dramatice ale pieței economice va vorbi un reprezentant al guvernului chinez, care îi va informa pe restul participanților cu privire la direcția în care va merge în continuare economia Chinei. De asemenea, noul președinte argentinian, Mauricio Macri, va vorbi despre cum sunt afectate economiile emergente de variațiile de pe piața economică.

Schimbările climatice vor fi de asemenea puse în discuție în cadrul reuniunii. Un raport anual al riscurilor pentru economia mondială a pus pe primul loc problemele de mediu, pentru prima dată în ultimii zece ani. Pe această temă va vorbi și actorul american Leonardo DiCaprio, a cărui fundație se ocupă de protejarea ecosistemelor amenințate.

Despre viitorul Europei vor discuta prim-ministrul grec Alexis Tsipras și ministrul german al Finanțelor, Wolfgang Schäuble. De asemenea, discursuri pe această temă vor susține și premierul britanic  David Cameron precum și președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

Despre inegalitățile sociale vor vorbi reprezentanți ai Asociației „Salvați copiii”, care țin să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că a patra revoluție industrială poate adânci și mai mult prăpastia dintre bogați și săraci.

Despre domeniul medical va vorbi vicepreședintele american, Joe Biden, care se va întâlni cu mai mulți cercetători și oameni de știință, într-o încercare de a grăbi eforturile pentru a găsi un tratament împotriva cancerului, boală care l-a răpus inclusiv pe fiul său, în luna mai a anului 2015. Virusul Ebola, care a fost răspunzător anul trecut pentru moartea a peste 11.000 de persoane, se va afla de asemenea pe lista subiectelor discutate din domeniul medical.

Pirateria online vs. libertăți civile este un subiect pe baza căruia vor discuta reprezentanți ai autorităților pe de-o parte, care își doresc un control mai amplu asupra modalităților de comunicare online, voluntari ai organizațiilor care luptă pentru respectarea libertăților civile, pe de cealaltă parte, care se tem că un control mai amănunțit va produce daune asupra dreptului la intimitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.