Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care va fi soarta Fondului Suveran de Dezvoltare: Anunţ de la Ministerul Finanţelor

Inquam Photos / Octav Ganea
eugen teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat marţi că în privinţa legii pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) mai sunt de clarificat câteva aspecte de ordin tehnic cu reprezentanţii Eurostat şi că urmează să vină în Parlament cu eventuale amendamente care să fie agreate şi de forul european. "Mai sunt aspecte de clarificat. Am avut la începutul lunii februarie vizita echipei de la Eurostat, au fost discuţii pe legea care se afla în Parlament, dar mai sunt anumite chestiuni de clarificat şi curând o să venim în Parlament cu eventuale amendamente care să ducă la o formă pe care Comisia sau Eurostatul să o accepte ca fiind în afara bugetului", a explicat Teodorovici la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

Citeşte şi: Şefa DNA, atac FURIBUND la adresa ministrului Justiţiei, pe tema înregistrărilor ŞOC: 'E inexplicabil pentru mine...'

Printre lucrurile care trebuie modificate în proiect figurează numărul reprezentanţilor pe care statul trebuie să-i aibă în Consiliul de Supraveghere sau transparenţa totală în ceea ce înseamnă modul de funcţionare a Fondului, a menţionat Teodorovici. "Vizavi de numărul de reprezentanţi pe care statul trebuie să-i aibă sau poate să-i aibă în Consiliul de Supraveghere, o chestiune normală, deci o limitare la maximum doi, felul companiilor care vor fi parte ale Fondului Suveran, se doreşte clar - şi e normal să fie aşa - o transparenţă totală în ceea ce înseamnă modul de funcţionare a Fondului, chestiuni normale. (...) Urmează să clarificăm sau, de fapt, să închidem discuţiile de ordin tehnic şi, după aceea, vom veni în Parlament la Comisiile de buget-finanţe, unde se află acest proiect, pentru a primi un raport favorabil şi, după aceea, vot în Senat", a menţionat ministrul Finanţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.