Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caricaturistul Jean Laplace a încetat din viață la vârsta de 84 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Desenatorul de presă Jean Laplace, care publica de mai multe decenii o seria de caricaturi intitulată "jocul celor opt erori" în ziare din lumea întreagă, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 84 de ani, informează luni AFP, potrivit Agerpres.

Desenator prolific, Jean Laplace a dus o existenţă discretă, acordând foarte rar interviuri şi a bucurat generaţii de cititori prin caricaturile sale. 

După cum reaminteşte familia sa, "timp de 50 de ani, desenele sale au fost publicate în mai multe cotidiene şi reviste din Franţa, dar şi din Europa, Africa, America, Asia".

Citește și: Actriţa Halle Berry îşi face debutul regizoral cu drama 'Bruised' despre o luptătoare de arte marţiale mixte

Inspirându-se din jocul "găseşte diferenţele", care provoacă cititorul să identifice mici deosebiri între două imagini, desenatorul a iniţiat în 1966 seria de caricaturi intitulată "jocul celor opt erori", devenită marca personală a stilului său. 

Anul trecut, revista de specialitate Les Cahiers dessinés a publicat prima retrospectivă a desenelor lui Laplace, intitulată ''Sauf erreur'' şi pe care a promovat-o ca "adevărate desene umoristice, în tradiţia marilor caricaturişti Chaval, Bosc şi Sempé''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.