Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carles Puigdemont, mesaj INCENDIAR la eliberarea din ÎNCHISOARE: Este o RUŞINE ca în Europa să existe DEŢINUŢI POLITIC / VIDEO

equinoxmagazine.fr
Carles Puigdemont gratii

Fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont a fost eliberat vineri dintr-o închisoare din Germania, el pledând pentru relansarea dialogului cu Guvernul de la Madrid.

Citeşte şi: Armata Marii Britanii îşi lărgeşte 'orizonturile': Mişcare IMPORTANTĂ în Orientul Mijlociu, la JUMĂTATE DE SECOL distanţă

Carles Puigdemont, fost premier al Cataloniei, a achitat vineri cauţiunea de 75.000 de euro şi a părăsit închisoarea din orăşelul german Neumünster. Puigdemont este sub control judiciar şi nu are dreptul să părăsească Germania înainte de hotărârea justiţiei germane privind cererea de extrădare în Spania.

Liderul separatist catalan a denunţat "reacţiile represive" ale Guvernului de la Madrid, subliniind că "este o ruşine ca în Europa să existe deţinuţi politic".

"A venit vremea pentru dialog în scopul găsirii unei soluţii politice", a afirmat Puigdemont, scrie MEDIAFAX, citând publicaţia El Periodico.

Citeşte şi: Igor Dodon, noi ATACURI la adresa unioniştilor: 'Vor unire pentru că în Moldova e DISPERARE...'

Cu ceva timp înainte de eliberare, Puigdemont a postat un mesaj pe Twitter din închisoarea germană şi le-a cerut susţinătorilor săi să nu cedeze, transmite vineri AGERPRES, citând dpa.

"Trebuie să privim spre viitor cu speranţă şi optimism, deoarece avem un drept, dreptul de a nu le permite să ne fure viitorul. Trebuie să rămânem pe poziţii şi să nu cedăm", a scris Puigdemont în catalană.

Tweet-ul era precedat de hashtagul #FreeCatalanPoliticalPrisoners

Citeşte şi: Victor Ponta, reacţie FULGER! Laudatio din partea fostului premier: 'Una dintre personalităţile cele mai erudite, elevate şi echilibrate pe care le-am întâlnit'

O instanţă din landul german Schleswig Holstein a respins joi acuzaţia de rebeliune din cererea de extrădare formulată de autorităţile spaniole împotriva lui Carles Puigdemont şi a decis că fostul lider catalan poate fi eliberat pe o cauţiune de 75.000 de euro, până când se va lua o decizie privind extrădarea.

Carles Puigdemont a fost arestat preventiv în martie, la intrarea în Germania, în baza unui mandat emis de Spania. Acuzaţiile formulate de autorităţile spaniole la adresa lui Carles Puigdemont se referă la referendumul care a avut ca rezultat o decizie în favoarea independenţei Cataloniei. Parlamentul catalan a aprobat independenţa regiunii faţă de Spania în 2017, dar a anulat decizia după foarte scurt timp, pledând pentru o soluţie negociată cu Madridul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.