Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Carmen Iohannis intră în dezbaterea despre homeschooling

Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu
carmen iohannis Inquam Photos

Carmen Iohannis, soția președintelui României, se declară împotriva ''școlii acasă'', susținând că este în beneficiul copilului să învețe într-o comunitate.

"Este mult mai bine să fie copilul într-o școală, într-o comunitate. Este în beneficiul lui și al familiei și nu se compară. Nu suntem ființe izolate, suntem ființe sociale, trebuie să fim cât mai mulți împreună pentru că așa ne simțim bine", a spus Carmen Iohannis, duminică, întrebată ce părere are despre ''home school'', potrivit Agerpres.

Vezi şi: Fostul ministru Funeriu a răbufnit: 'Sunt exasperat că nu aţi înţeles...'

Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză și dirigintă la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu.

Soția președintelui a fost prezentă, duminică, la un meci demonstrativ cu copiii, la turneul Sibiu Open.

Dezbaterile pe subiectul școlii acasă au început după ce o cunoscută cântăreață și soțul său au anunțat pe Facebook că au ales pentru copilul lor sistemul homeschooling.

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat vineri seara, la Digi 24, că există aspecte pozitive, dar și anumite riscuri pe care și le asumă părinții atunci când aleg pentru copiii lor acest sistem.

Vezi și: Klaus Iohannis a fost dat de gol: Președintele are PROBLEME de sănătate / FOTO

"Cu siguranță că există aspecte pozitive, dar există și anumite riscuri pe care ți e asumi ca părinte. Aspectele pozitive sunt evidente, pentru că există o anumită libertatea de a alege subiecte, educatorii pe care vrei să îi ai, cu cine faci anumite activități care sunt agreate de către copilul tău (...) Riscul este că atâta timp cât în România nu există o legislație foarte clară care să îți dovedească o rută de trecere de acces din homeschooling în sistemul public formal de școală, care sunt condițiile de a accede în din homeschooling în gimnaziu, liceu și mai departe în universitate, poți să fii în situația ca odată ce ai terminat patru sau opt clase în sistemul de școlarizare acasă să nu poți să te întorci înapoi în sistemul public, adică să ai dificultăți pentru că nu ai o diplomă care este acreditată, nu ai un număr de credite, un număr de ore", a explicat demnitarul.

Vezi şi: Unul dintre cei mai cunoscuți deputați a fost amenințat cu MOARTEA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.