Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartea Sérotonine, de Michel Houellebecq, se bucură de un mare succes în Franţa. Editura retipăreşte alte 50000 de exemplare

Metropotam
Michel Houellebecq

Succesul anunţat de "Sérotonine", cartea lui Michel Houellebecq, se confirmă, aceasta aflându-se în topul vânzărilor de cărţi din Franţa de la lansarea în librării pe 4 ianuarie. Editura Flammarion a decis să retipărească alte 50.000 de exemplare, relatează News.ro.

Editura a confirmat, joi, pentru AFP o informaţie a revistei de specialitate Livres Hebdo că va anunţa o retipărire excepţională.

Primul tiraj al cărţii lui Michel Houellebecq a fost de 320.000 de exemplare, în condiţiile în care tirajul mediu al unui roman în Franţa este de 5.000 de exemplare.

Potrivit clasamentului Institutului GfK, publicat de Livres Hebdo, "Sérotonine" se află în fruntea vânzărilor de cărţi din Franţa, la toate categoriile luate în considerare. Este singura carte-eveniment a iernii (alături de cea a lui Raphaëlle Giordano, "Cupidon a des ailes en carton", care se clasează pe locul al 14-lea) care figurează în Top 20 cele mai bune vânzări.

Un total de 493 de romane (între care 336 franceze) sunt aşteptate în librării până la începutul lunii martie.

Cartea-eveniment a lui Michel Houellebecq a fost publicată luni în germană, miercuri în spaniolă şi joi în italiană. Versiunea în limba engleză este aşteptată în luna septembrie.

Citește și: Spectacolul regizat de Mihai Bendeac, 'Nunta lui Krecinski', va avea premiera oficială la Teatrul de Comedie în 23 ianuarie, de la ora 19:00

Romancierul nu a publicat nimic după controversata "Supunere/ "Soumission", apărută acum patru ani, în chiar ziua atacului de la Charlie Hebdo. În toate ediţiile luate în calcul, această lucrare a fost vândută în aproape 800.000 de exemplare în spaţiul francofon.

Sobru şi pătrunzător, cel de-al şaptelea roman al lui Michel Houellebecq, în vârstă de 62 de ani, îi conduce pe cititori în inima Franţei rurale şi suferinde. Scris cu câteva luni înainte de apariţia "vestelor galbene", romanul pare să anticipeze această mişcare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.