Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartea zilei: 'Colonia (aproape ca un blues)' de Stelian Țurlea

europafm.ro
carte

„Eram convins că, dacă aș fi povestit, n-aș fi fost crezut. Lumea s-ar fi uitat la mine ca la un puști care fabulează. Nu pricepeam de ce tata nu-mi sărea în ajutor, pe el lumea l-ar fi crezut. Era adult.Pentru o clipă am avut un gând aiuritor. Poate că nici tata nu mai credea ce se întâmplase”.

Editura Integral publică a doua ediție a unui roman de Stelian Țurlea.

Undeva în munții din apropierea Clujului, un sat a fost dezafectat pentru a se construi un lac de acumulare și o hidrocentrală. La fiecare doi ani, când lacul se golește pentru lucrări de decolmatare, vreme de două luni foștii locuitori și urmașii lor se instalează, cu acordul autorităților, în vechea vatră a satului, într-un fel de colonie în care își duc traiul de parcă nimic nu s-ar fi petrecut între timp, încercând să-și înțeleagă istoria. Povestea, istorisită de un adolescent, este o mică fabulă despre uitare și memorie, conform Mediafax.

„Există o explicaţie a existenţei acestei colonii, dar n-o divulg pentru că vreau să las plăcerea descoperirii ei cititorilor – scria criticul literar Alex Ștefănescu, în prefața primei ediții. Ceea ce pot să spun fără ezitare este că romanul captivează şi farmecă. Dacă ar fi ecranizat, ar avea un succes imens, nu numai în România ci şi în străinătate.”

„Autorul reuşeşte să ţină permanent un echilibru impecabil între verosimil şi greu de crezut, între real şi fantastic, între concret şi simbolic. Tot ceea ce ne povesteşte chiar s-ar putea întâmpla. În acelaşi timp, tot ceea ce se întâmplă acolo e halucinant!” (Tudor Călin Zarojanu)

Stelian Țurlea – Colonia (aproape ca un blues). Editura Integral. 176 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.