Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cartea zilei: 'Familia Cartier. Neștiuta poveste din spatele imperiului de bijuterii'

europafm.ro
carte

Când se pronunță numele Cartier, gândurile zboară, firește, la bijuterii, ceasuri și alte obiecte de lux. Dar puțini sunt cei care vorbesc despre oamenii din spatele acestor creații, despre viața lor, greutățile prin care au trecut, despre iubirile și prieteniile lor.

Cam toată lumea știe ce înseamnă Cartier, conglomeratul de bunuri de lux, începând cu bijuteriile. A fost înființat la Paris, în 1847, iar astăzi operează în mai mult de 200 de magazine în 125 de țări. E considerată cea mai prestigioasă firmă din domeniu din lume. . A avut relații cu toate casele regale importante ale lumii și cu atât mai mult și-a sporit prestigiul, conform Mediafax.

O istorie a familiei și afacerii era în mod necesară.

A făcut-o Francesca Cartier Brickell, nepoata șefului „clanului”. Cu câțiva ani în urmă, se povestește, Jean-Jacques Cartier a împlinit 90 de ani și a anunțat cu acel prilej că salvase o șampanie de colecție. Nepoata lui, Francesca Cartier Brickell, s-a oferit să aducă sticla din pivniță. În loc de șampanie, Francesca a găsit în schimb un geamantan vechi, plin de autocolante decolorate, din întreaga lume. Sute și sute de scrisori, corespondența de generații a familiei Cartier, au scos la iveală strălucirea unei epoci trecute, când Regele Edward al II-lea, Marea Ducesă Vladimir a Rusiei, Coco Chanel, Regina Maria a României, Ducesa de Windsor, Elisabeth Taylor, Grace Kelly și Regina Elisabeta a II-a se numărau printre clienții Cartier. A scris cartea de față.

Francesca Cartier Brickell, absolventă a Universității Oxford, secția de literatură engleză, este o descendentă directă a familiei Cartier. Stră-stră-străbunicul ei a fondat firma Cartier în anul 1847. Bunicul ei, Jean-Jacques Cartier, a fost ultimul din familie care a deținut și a condus o filială a acestei companii de bijuterii de renume mondial. Francesca a renunțat la o carieră în domeniul finanțelor pentru a se concentra asupra cercetării istoriei familiei sale. A petrecut peste un deceniu în căutarea poveștii adevărate din spatele Casei Cartier.

Scriu editorii: „Când se pronunță numele Cartier, gândurile zboară, firește, la bijuterii, ceasuri și alte obiecte de lux. Dar puțini sunt cei care vorbesc despre oamenii din spatele acestor creații, despre viața lor, greutățile prin care au trecut, despre iubirile și prieteniile lor. Și nici despre imaginația sau eforturile lor.

Familia Cartier deschide această fereastră spre o lume magică și umană, în același timp, iar povestea este spusă chiar de un membru al familiei - Francesca Cartier Brickell. Autoarea pictează cu dragoste și grijă un portret al fiecăruia dintre cei care au avut un rol imens în fondarea, dezvoltarea și evoluția unei Case, unde toți – angajați și patroni – se simțeau ca într-o mare familie.”

Francesca Cartier Brickell - Familia Cartier. Neștiuta povste din spatele imperiului de bijuterii. Traducere de Elena Arhire. Editura RAO. 696 pag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.