Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă: 'Ajutorul pentru Ucraina se va epuiza la sfârșitul acestei luni!'

newyorker.com
zelenski biden

Casa Albă: 'Ajutorul pentru Ucraina se va epuiza la sfârșitul acestei luni!'

Un pachet de ajutor programat pentru Ucraina la sfârșitul acestei luni va fi ultimul, dacă Congresul nu aprobă un ajutor suplimentar, a avertizat luni Casa Albă.

Deși până acum ajutorul acordat Ucrainei a fost esențial pentru a rezista invaziei rusești, țara „are nevoie în continuare de ajutorul nostru”, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, John Kirby. El a arătat o scrisoare către Congres din partea Departamentului de Apărare, în care a avertizat că departamentul a alocat în totalitate toate fondurile rămase sub autoritatea de reaprovizionare a departamentului alocată Ucrainei, relatează CNN. „Plănuim încă un pachet de ajutor pentru Ucraina la sfârșitul acestei luni. Cu toate acestea, când aceasta se va termina, nu vom mai avea la dispoziție nicio autoritate de reaprovizionare și va trebui ca Congresul să acționeze fără întârziere, așa cum am spus”, a spus Kirby.

Vezi și: Ticăie ceasul negru pentru Ucraina? FMI: 'Kievul o să reziste doar câteva luni fără sprijin Occidental!'

Un pachet introdus pentru prima dată în octombrie, care ar fi oferit miliarde de dolari în finanțare suplimentară Ucrainei, împreună cu finanțarea apărării pentru Israel și Taiwan, a fost blocat în Congres, deoarece republicanii au cerut concesii de la administrația Biden cu privire la politica de imigrație și securitatea frontierei.

Biden a spus că este dispus să facă compromisuri cu republicanii, dar un acord rămâne puțin probabil înainte de sfârșitul anului, chiar și după ce președintele Ucrainei Volodimir Zelensky s-a întâlnit săptămâna trecută cu liderii Congresului în efortul de a-și prezenta cazul direct parlamentarilor.

Vezi și: Ucraina reduce contraofensvia: soldații lui Zelenski nu mai au muniție (analiză)

În weekend, înalți oficiali ai Casei Albe, inclusiv șeful de personal al Casei Albe, Jeff Zients, au chemat parlamentarii republicani și democrați să încerce să ajungă la un consens cu privire la schimbările politicii de frontieră, au declarat pentru CNN două surse familiare cu discuțiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.