Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa de modă Dior șterge o reclamă cu Johnny Depp în urma protestelor comunității amerindiene

twitter.com
Johnny Depp

Casa de modă Dior șterge o reclamă cu Johnny Depp ce promova o marcă de parfum în urma protestelor comunității amerindiene, arată Hollywood Reporter, potrivit Mediafax.

Actorul a fost abordat pe rețelele sociale de mai mulți utilizatori care i-au reproșat felul în care apare în videoclip. Depp și-a declarat de mai multe ori descendența amerindiană fiind adoptat în 2012 de tribul Comanche. A primit în limba comanche numele Mah-Woo-Meh ("Care își schimbă forma").

Videoclipul care promova parfumul Sauvage de la Dior era realizat în colaborare cu o organizație care promovează drepturile indigenilor americani, Americans for Indian Opportunity. Videoclipul a fost șters vineri după masă.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat, cu prilejul Zilei Limbii Române, decretele de decorare

Depp reprezintă parfumul din 2015. Noua reclamă intitulată "We Are the Land" (Noi suntem pământul) îl înfățișa în deșert cântând la chitară în timp ce un artist din rezervația Rosebud Sioux Tribe interpretează un dans tradițional purtând pene și un costum specific.

Actorului i s-a reproșat că dă dovadă de insensibilitate înfățișând băștinașii americani într-o reclamă pentru un parfum numit ”Sauvage” care face trimitere la cuvântul ”săbatic” folosit în mod depreciativ în stereotipurile legate de comunitate.

"Aventura unui om care își revendică sufletul și intră în legătură cu natura sa profundă”, prezenta Dior videoclipul filmat în Canyonlands, unde au locuit triburile Ute, the Apache și Navajo. Casa de modă nu a anunțat oficial retragerea reclamei dar videoclipul a fost șters de pe mai multe platforme online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.