Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Castrul Legiunii a V-a Macedonica din Turda va fi modernizat și introdus în circuitul turistic

Castrul Legiunii a V-a Macedonica, turda

Castrul Legiunii a V-a Macedonica din Turda va fi modernizat și introdus în circuitul turistic, printr-un proiect european de peste 21 de milioane de lei, informează Mediafax.

Primarul orașului Turda, Matei Cristian, a anunțat miercuri începerea lucrărilor de modernizare și punere în valoare a Castrului Roman. „A fost realizată platforma și împrejmuirea pentru organizarea de șantier. De asemenea, se evacuează pământ din depozitele existente”, a transmis primarul.

Zona va fi amenajată în baza proiectului european care vizează introducerea în circuitul turistic a Castrului Legiunii a V-a Macedonica, Potaissa-Turda, un proiect în valoare de peste 21 de milioane de lei.

În cadrul proiectului vor fi amenajate şi marcate la suprafaţă principalele drumuri din interiorul castrului (Via Pretoria, Via Principalis, Via Decumana) şi va fi recreat circuitul perimetral (Via Sagularis), care va permite atât vizitarea castrului, cât şi întreţinerea obiectivului.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

De asemenea, pe circuitul de vizitare se vor crea locuri de odihnă prevăzute cu bănci, pubele, cişmele cu apă potabilă și se vor amplasa panouri informative.

„Castrul Roman va deveni în scurt timp un obiectiv turistic de importanță majoră în orașul nostru, alături de Salina Turda”, a mai transmis primarul orașului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.