DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cât de performante sunt vedetele PNL? Cine este cel care a scos din cursă un fost ministru

facebook.com
spital

Un scandal interesant a izbucnit la începtul săptămânii atunci când șefa femeilor liberale, deputatul Lucian Varga, fost ministru al Apelor și Pădurilor a fost anunțată că nu mai prinde lista pentru parlamentare. Ea a acuzat dictatura din partid și un aranjament al secretarului general al partidului de a o scoate de pe listă.

Care a fost miza scoaterii unui fost ministru și lider al partidului de pe liste? Un reputat medic - Profesorul Nicolae Suciu, managerul Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului din Bucureşti şi director al Maternităţii Polizu, ar urma să fie cap de listă pentru Senat tocmai în Bihor, județul secretarului general Ilie Bolojan - DETALII

Vezi și: Radu Moraru: 'Din informațiile mele, Traian Băsescu va fi ARESTAT zilele următoare'

Numai că noii vedete liberale i se impută tocmai chestiuni profesionale. Criticii săi susțin că proiectul său de suflet - Cea mai modernă maternitate din România, „Unitatea de asistenţă materno-fetală de excelenţă” de la Spitalul Clinic de Obstretică şi Ginecologie „Polizu” ar fi de fapt un chix și că asocierea cu el ar aduce prejudicii de imagine partidului. UPDATE În REPLICĂ profesorul Nicolae Suciu susține că proiectul promovat de el a fost unul cu mari sacrificii și că totul este în grafic și fără nici un de contestare - toată replica la sfârșitul articolului.

Obiectivul a fost inaugurat după ani de bătut pasul pe loc abia în martie 2016 în prezența ministrului Sănătății de atunci, Patriciu Achimaș-Cadariu. Deși a fost prezentată ca o minune a medicinii și tehnicii, nici un pacient nu ar fi beneficiat de vreun serviciu până acum la luni bune de la inaugurare.

Dacă pe de o parte ar fi ceva probleme cu situația juridică a terenului adiacent obiectivului care face imposibilă accederea la el, o adevărată bombă cu ceas ar reprezenta-o situația fondurilor europene utilizate - se pare că sunt suspiciuni din partea uniunii europene privind utilizarea fondurilor în conformitate cu proiectul acordat. (fiind finanțată integral din fonduri europene — 55.183.850 lei).

Evident că dacă aceste probleme vor deveni și oficiale problemele se vor complica. Super-aparatura achiziționată deja nu va putea folosită aducând astfel prejudicii pacienților care nu pot accede la aceste servicii medicale moderne - detalii

Unitatea ar trebui să ofere tratamente foarte complexe care nu se mai pot face în niciun alt spital de stat. Spre exemplu, ar fi singurul loc unde s-ar putea face operaţii pe făt în burta mamei.

Sala de operaţie este dotată cu cele mai avansate tehnologii din domeniu, iar chirurgii vor putea face intervenţii fetale deschise, chirurgie minim invazivă fetoscopică şi proceduri complexe ex utero intrapartum.

Sala de operaţii multifuncţională ar permite, în sistem de telemedicină, vizionări şi modalităţi interactive de participare a rezidenţilor şi specialiştilor din domeniul medicinei materno-fetale.

Chirurgii care vor lucra aici vor utiliza instrumente specifice şi vor fi ajutaţi de tehnici video imagistice de ultima generaţie. De asemenea, sala de operaţii permite intervenţii chirurgicale realizate simultan asupra mamei cât şi a fătului, de către două echipe operatorii în aceeaşi locaţie.

Clinica mai are în dotare un amfiteatru cu dispozitive media pentru telemedicină (îmbinarea tehnologiei moderne cu medicina, sălile de operaţie fiind dotate cu monitoare speciale touch screen şi alte gadget-uri medicale).

În replică Profesorul Nicolae Suciu susține că: „Numai eu știu cum s-a desfășurat proiectul și cei care m-au evaluat. Evaluarea a fost până pe 30 iunie. După aceea, eu am doi ani de zile să-mi completez resursa umană, să o specializez. Este un centru de cercetare, nu de asistență medicală. Cei care vorbesc să se documenteze sau să nu vorbească fără acoperire. Pe mine nu m-a interpelat nimeni. Sunt sigurul care cunosc situația. De cinci ani de zile este activitatea mea prioritară în cercetare. Cei care vorbesc sunt probabil cei care nu au făcut nimic. Nimeni nu a crezut că fac proiectul ăsta. E un proiect care se face greu. La orice proiect european sunt evaluatori care nu tolerează nicio abatere de la încadrarea în timp, în sume. Sunt niște criterii de evaluare, iar eu am ieșit la criteriile maxime de evaluare. Nu am avut nicio contestație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.