Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă anunță PLANURI MARI: vrea INVESTIȚII ca în povești la Transporturi

Noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că îşi propune ca în următorii zece ani în România să se construiască autostrăzi şi a vorbit despre o autostradă care să unească sudul ţării de Moldova, dar şi despre centurile Bucureştiului sau varianta de ocolire a litoralului.

Citește și: Tudor Chirilă, revoltat de decizia PNL: Mesaj dur împotriva unui ministru din Guvernul Cîțu/ VIDEO

”Azi preiau mandatul de ministru al Transporturilor. Am primit zilele acestea foarte multe mesaje de încurajare. Încrederea voastră mă onorează şi mă obligă.

O să-mi dau toată priceperea să facem treabă bună la minister. Am spus şi ieri la audierile din parlament că succesul depinde de echipe, nu de un singur om. De aceea, perioada următoare o să o dedic construcţiei de echipe. Avem nevoie să creştem capacitatea de a livra proiecte pentru România. Îmi doresc să convingem oameni capabili şi pasionaţi să facă pasul către administraţia publică şi în acelaşi timp profesioniştilor din administraţia actuală le spun că au partener în mine.

Avem o oportunitate unică să dezvoltăm infrastructura în următorii ani, avem linii de finanţare solide, trebuie să construim şi capacitatea instituţională pentru managementul acestor proiecte”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook,.

Noul ministru al Transporturilor îşi propune operaţionalizarea noii companii de investiţii rutiere.

”De aceea, vom operaţionaliza noua companie de investiţii rutiere care va gestiona proiectele mari de autostrăzi şi drumuri expres. Vor începe angajările în curând şi vor fi pe bune. Vreau să fie un loc unde inginerii, proiectanţii, managerii de proiect, experţii să fie mândri să lucreze”, a mai scris Drulă pe Facebook.

În declaraţiile de la finalul ceremoniei de preluare a mandatului de ministru, de la Lucian Bode, Drulă a subliniat că speră ca în următorii zece ani, în România să se construiască autostrăzi.

”Sper ca următorii zece ani, 2020 - 2030 să rămână, dacă pot să fac o metaforă, în poveşti, anii ăia în care România şi-a făcut autostrăzi. Au existat astfel de decade transformaţionale pe care le-au avut alte ţări din lume, în Portugalia, Malaezia sau alte ţări. Aşa cum spuneam, finanţare, fonduri europene, planul de redresare al UE, dar dincolo de finanţare trebuie să avem capacitatea instituţională, oamenii, profesionţiştii, experţii, managerii de proiect, inginerii, care să gestioneze aceste proiecte”, a mai declarat Drulă.

Viziunea pe zece ani este, potrivit lui Drulă, dezvoltarea infrastructurii.

”Avem o viziune pe 10 ani şi avem o declaraţie de intenţie pe proiecte pentru că sunt trei lucruri esenţiale ca să putem realiza acest program, acest salt în dezvoltarea infrastructurii din România: banii, dacă nu sunt bani nu putem plăti factrurle, în al doilea rând capacitatea administrativă - degeaba semnezi 30 de contracte dacă nu am echia care să poată să le deruleze - şi în al treilea rând, priorităţile strategice, planul pe care îl avem, el s-a schimbat de foarte multe ori”, a declarat ministrul.

Cătălin Drulă a mai adăugat că nu îşi propune să schimbe priorităţi, astfel că a dat câteva exemple de proiecte din programul de guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.